Gandalf - 180 cm
Bilbo Baggins - 168 cm
Frodo Baggins - 168 cm
A ja myślałem, że Gandalf jest od nich wyższy co najmniej o pół metra :D
Tak w ogóle to nawet ja jestem troche wyższy (182 cm) od Gandalfa, mimo że w filmie wygląda na chłopa na 2 metry :)
Skąd ty ten wzrost wziąłeś?
Merry i Pipp mieli ledwo 134cm wzrostu, a byli najwyższymi hobbitami w historii (po wypicu tej wody)
Frodo miał jakieś 120cm (niecałe 4 stopy) Gandalf 170cm (5'6"), czyli akurat wychodzi pół metra ;p
najlepsze jest to ze w dzisiejszych "hobbitach" wyglada to bardziej sztucznie niz za czasow "wladcy..."
Bez przesady, duża wina w tym zupełnie innej kolorystyki, przez co film wydaje się mniej realistyczny a bardziej bajkowy.
Mnie najbardziej razi zupełny brak krwi podczas walk, to jest po prostu głupota.
Także same np krasnoludy wychodzą z ciężkich potyczek, czyści jakby po spacerze...
Dokładnie.
Władca Pierścieni jest lepszy od Hobbita pod każdym względem. Własnie sobie odświeżyłem całą trylogię.
Oby chociaż w Tam i z Powrotem, w BPA dali tej krwi, realizmu. No i oby klimat, był już taki na prawdę poważny. Skoro tyle postaci zginie, to nie wyobrażam sobie w międzyczasie, jakiegoś debilnego humoru. Pokładam nadzieję w trójce.
Przecież aktorzy grający Hobbitów i Krasnoludów są odpowiednio zmniejszeni na ekranie. Naprawdę tego nie widać?