PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 735 tys. ocen
8,0 10 1 734738
8,1 78 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Gandalf - 180 cm
Bilbo Baggins - 168 cm
Frodo Baggins - 168 cm

A ja myślałem, że Gandalf jest od nich wyższy co najmniej o pół metra :D

Tak w ogóle to nawet ja jestem troche wyższy (182 cm) od Gandalfa, mimo że w filmie wygląda na chłopa na 2 metry :)

Immortal_Nitokris

To raczej hobbici są niżsi.

ocenił(a) film na 10
Immortal_Nitokris

Skąd ty ten wzrost wziąłeś?
Merry i Pipp mieli ledwo 134cm wzrostu, a byli najwyższymi hobbitami w historii (po wypicu tej wody)
Frodo miał jakieś 120cm (niecałe 4 stopy) Gandalf 170cm (5'6"), czyli akurat wychodzi pół metra ;p

smyro1

Sprawdziłem na FW aktorów ogrywajacych role w/w bohaterów i takie właśnie są ich "wymiary" ;)

ocenił(a) film na 10
Immortal_Nitokris

Wzrost aktora, a postaci w filmie fantasy to co innego.

smyro1

No pewnie, wzrost a tym bardziej wiek... ale porównując aktora do bohatera to jest przepaść :)

ocenił(a) film na 10
Immortal_Nitokris

najlepsze jest to ze w dzisiejszych "hobbitach" wyglada to bardziej sztucznie niz za czasow "wladcy..."

ocenił(a) film na 10
Ade_Er

Jak wszystkie inne efekty komputerowe. We władcy były znacznie lepsze.

użytkownik usunięty
Qyzu

Bez przesady, duża wina w tym zupełnie innej kolorystyki, przez co film wydaje się mniej realistyczny a bardziej bajkowy.

ocenił(a) film na 10

Możliwe, ale to właśnie razi.

użytkownik usunięty
Qyzu

Mnie najbardziej razi zupełny brak krwi podczas walk, to jest po prostu głupota.

użytkownik usunięty
Qyzu

Także same np krasnoludy wychodzą z ciężkich potyczek, czyści jakby po spacerze...

ocenił(a) film na 10

Dokładnie.
Władca Pierścieni jest lepszy od Hobbita pod każdym względem. Własnie sobie odświeżyłem całą trylogię.

użytkownik usunięty
Qyzu

Oby chociaż w Tam i z Powrotem, w BPA dali tej krwi, realizmu. No i oby klimat, był już taki na prawdę poważny. Skoro tyle postaci zginie, to nie wyobrażam sobie w międzyczasie, jakiegoś debilnego humoru. Pokładam nadzieję w trójce.

Immortal_Nitokris

Przecież aktorzy grający Hobbitów i Krasnoludów są odpowiednio zmniejszeni na ekranie. Naprawdę tego nie widać?

ocenił(a) film na 9
Immortal_Nitokris

Po coś te programy graficzne są. Nie tylko do retuszowania fotek z imprezy 8-)