"Tokito" opowiada o 540-dniowej podróży niezależnego szefa kuchni, nagrodzonego gwiazdką Michelin, Yoshinoriego Ishiiego, który wraz ze swoim zespołem przekształca historyczną japońską restaurację w innowacyjne doświadczenie kulinarne w tokijskiej oberży. Film ukazuje nieustanne dążenie szefa kuchni Ishiiego do pozyskiwania unikalnych... "Tokito" opowiada o 540-dniowej podróży niezależnego szefa kuchni, nagrodzonego gwiazdką Michelin, Yoshinoriego Ishiiego, który wraz ze swoim zespołem przekształca historyczną japońską restaurację w innowacyjne doświadczenie kulinarne w tokijskiej oberży. Film ukazuje nieustanne dążenie szefa kuchni Ishiiego do pozyskiwania unikalnych składników, wyzwania związane ze zrównoważonym rozwojem środowiska i jego osobiste zmagania twórcze, gdy pojawia się nieoczekiwany punkt zwrotny. Poprzez piękne obrazy i cykl narodzin i strat "Tokito" splata ze sobą tematy dziedzictwa kulturowego, nowoczesnej gastronomii i poruszających realiów natury i życia. czytaj dalej