PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38601}

Teksańska masakra piłą mechaniczną

The Texas Chainsaw Massacre
2003
6,0 69 tys. ocen
6,0 10 1 68917
5,7 18 krytyków
Teksańska masakra piłą mechaniczną
powrót do forum filmu Teksańska masakra piłą mechaniczną

Ciągle męczy mnie pytanie jak naprawde nazywa się ów morderca. W poprzednich Texańskich Masakrach ' Skórzana Twarz ' nazywa się tak naprawde Bubba Sawyer, a w tej części Thomas Hawitt. Zauważył to ktoś??

ocenił(a) film na 5
Cathy_2

To nie jest kontynuacja tylko remake, mieli więc prawo zmienić pare rzeczy.

Cathy_2

No tak, ale skoro to jest na faktach to jak tak naprawde się nazywał?? Ostatnio stwierdziłam że w nowej wersji jego imie zostało zmnienione gdyż to już niejest taka komedia jak 1 czy 2.

ocenił(a) film na 5
Cathy_2

Morderca który był dla niego wzorem nazywał się Edward Gein.Tutaj troche informacji:
http://forumzn.katalogi.pl/temat129/strona6699/ [forumzn.katalogi.pl/tem...]
Jak widać film nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością.Na pomysł by "Skórzana twarz" mordował piłą łańcuchową wpadł podobno reżyser, który stojąc w zatłoczonym sklepie i zastanawiając się do czego byłby zdolny by jak najszybciej z niego wyjść zobaczył wspomniane narzędzie:)))Upośledzenie mordercy to patent grającego go aktora który nawet odwiedzał ośrodki dla umysłowo chorych by być bardziej wiarygodnym.

Ash_2

Jesteś słodki. Dzieki za wyjaśnienie, a o Geinie słyszałam. THX

ocenił(a) film na 7
Cathy_2

sekunda, nie nadążam.
Czy Cathy sugeruje że jedynka (stara wersja) była komedią???
W remaku morderca nazywał się Hewitt, nie Hawitt. Taka drobna uwaga. A, no i zgadzam się z Ashem, Texańska masakra nie do końca jest na faktach, w zasadzie to ona w ogóle nie jest na faktach, nic takiego się nie wydażyło. Ta cała bajeczka o "prawdziwych wydarzeniach", "historii opartej na faktach" czy "archiwach i autentycznych zdjęciach" to jedna wielka ściema.
A sam filmik - spoko. 8/10