1... - Wujku chodź popatrzeć
- na co
- tam jest jakis biały
- Widziałem ich wielu
- Takiego nie ...
Nienawidzę czarnuchów ( taki jest napis na tekturze, którą ma na sobie McClnae )
2... Mam Ci to krzesło, wsadzić w tyłek
3... -(Zeus) Uważaj chcesz ich rozjechac
- (MaClane)Nie,... No może jednego
kapitan czy tam porucznik do simona przez telefon: (...)cos tam cos tam mclane jest dwa kroki od alkohoizmu (...)
john pokazuje palcami "jeden, jeden"
dzieciaki ukradly cos ze sklepu a mclane dorwal jednego i mowi: co ty robisz?
dzieciak: rozejrzyj sie, nigdzie nie ma glin, mozna ukrasc statue wolnosci
siostrzeniec zeusa: przynislismy radio
zeus: co to za radio?
dzieciak: george (czy jak mu tam bylo na imie) powiedzial, ze znalazl to na smiwtniku
zeus: na smietniku? juz ja sie rozmowie z tym georgem. pamietajcie: nie noscie na ulicy kradzionych rzeczy, on sie wywinie, a was posadza.
(...)
zeus: o moj bo*e (nie uzywam tego slowa, patrz 2 przykaz). dzwon pod 911
dzieciak: dlaczego
zeus: ktos tu zaraz zginie
zeus: czys ty oszal? zycie ci nie mile?
jonh: prosze pomoz (...)
zeus; lepiej stad odejdz, jak ci chlopcy cie zobacza....
john: spoko, mam bron, jestem policjantem
zeus: a oni maja dziesiec
john: uratowales mi zycie, dzieki
zeus: nie dziekuj mi, nie chce podziekowan od bialego
john: dlaczego mnie uratowales, skoro mnie nienawidzisz?
zeus: poprostu nie chcialem, zeby zabili kogos przed moim sklepem
zeus: z brooklynu do broadway`u w 30 minut? to 90 (czy tam iles) kwartalow. nie damu rady.
john: pojedziemy przez park
zeus: park? park drive jest o tej porze zakorkowana
john: mowiac park mialem na mysli central park [ i w tym memncie john wjezdze taksowka do parku]
najlepsza scena jest w kanale jka mcLane idziwe w kanale do ciezarowki i pyta sie kolesi czy nie widzieli staruszak ze stadem reniferow i potem do nich strzela.
Oj!!!Moim zdaniem trzeba by było tutaj przepisać cały scenariusz filmu:). Die Hard 3 nie ma słabych, nudnych i zwalniających momentów. Jako szczęsliwy posiadacz wszystkich trzech częsci dogłębnie przeanalizowałem trzecią częsc oglądając bez przerwy i codziennie :))) ( jest to mój ulubiony film zaraz po 2 i 1 ) i zauważyłem że zabawny charaker niektórych wypowiedzi wychodzi dopiero później. Genialny przykład : kiedy już John zajarzył o co tak naprawdę chodzi pognał w kierunku Banku Rezerw jeden z podwładnych Simona widząc naszego bohatera zawiadomił swojego szefa:
[p]odwładny : On tu idzie!!!!
[S]imon : Może Jeśniej????
[p]: McClane tu idzie!!!!
[S]: OOOOOO jaka szkoda a tak się napracowałem na stadionie
Jakieś siedem minut póżniej widzimy Zeusa który właśnie przybył na stadion - Zeus przypuszcza że Simon ukrył tutaj kolejną bombę. Szuka jej. Pamiętając " A tak się napracowałem na stadionie" Simona i jego poprzednie wybuchwe walizeczki spodziewamy się Bóg wie czego, natomiast Zeus znajuduje tylko zielone pudełko z naklejoną karteczką : KONIEC GRY.
Z bardziej widocznych to można jeszcze dodać :
Simon : Co myślisz mo mojej prozycji???
McClane : mam własną. pokaż się to wjadę ci ciężarówką w tyłek
Simon : Cóż za fantazja...
Całośc gadek Zeusa jest poprostu genialna, wprowadzenie tej postaci było strzełem w dziesiątkę a zestawienie go z Johnem dało naprawde wybuchową mieszankę.
Co jeszcze - Zrównała mnie z ziemią scena kiedy McClane wylatuje niesiony wodą pod ciśnieniem z kanału wentylacyjnego akweduktu. Napiszę tylko tyle bo tak jak mówie cał film jest jedną wielką bombą humoru i opisanie paru scen napewno nie odda jego całokształtu. Jak oceniam Kolejne częsci???? Die Hard 1 - 9/10 Die Hard 2 - 9/10 Die Hard 3 - mistrzostwo świata 11/10 :))) Die Hard 4.0 - 10/10
Wiem, że to forum poświęcone Trójce, ale pamiętacie: NoW I HAVE a MACHINE GUN!!! Ho! Ho!Ho!
Genialne jak wszystkie części cyklu
Też pozdrawiam Braciszka :-)
Najlepsze z wersji z telewizji:
Zeus: Tak, Zeus, jak ten co smarzył ludziom dupy piorunami...
Na Dvd inaczej to przetłumaczyli i gorzej moim zdaniem (mam wersje tylko z napisami a nie to nowe z lektorem)
Scena w kanale,gdzie John pyta czy nie widzieli Mikołaja a jak ich załatwia to mówi: To dziwne bo tak rzuca się w oczy.
tak trzecia część ma dużo humoru ale pod tym względem nie ma lepszej jak najnowsza
a i jest jeszcze jedno najlepsze
Ci co mają ten film niech sobie obejrzą jak w tunelu Simon nawołuje
Do niejakiego Nillsa (jeden z tych 2 wykończonych przez McClane'a)
Tylko najlepiej zobaczyc to bez lektora PL
(Simon)-Nills możesz dołączyć do grupy? (z takim akcentem szwabskim)
(John)- (Nasladując ten akcent) Uwaga, Uwaga Nills nie żyje.
Powtarzam Nills jest trupem.
Bruce WILLIS to potrafi grać.....Nie ma McClane'a bez Willisa
no tak to jest dobre,attention,attention....:):0
Bardoz chciałbym kupić sobie to najnowsze wydanie trylogii szklanej pułpaki bo filmy oryginalne kupuje i nie wstydze sie tego,bo neiktorzy uwazaj to za idiotyzm,nie bede tego uzasadnial bo kto wie o co chodzi to wie.no wlanie kupilbym ale to neistety jest troche za drogie,w media 95zł,tym bardzije ze jzu mam 1 czesc oryginalna,a 2 na kasetach.ech..rozterka....
Widzę tu pokrewną duszę!
Jak mówię moim znajomym,że kupuję filmy to mówią,że to głupota bo filmy można ściągać.
Ale popatrzcie sami.Na dvd jest super jakosc obrazu, dzwiek przestrzenny
dobrze dobrane napisy lub lektor, a także często różne materiały dodatkowe.
Jesli jestes fanem jakiegos filmu to powinienes go miec i najlepiej w kolekcjonerskim wydaniu.
Ja mam wszystkie 3 filmy w takim mieszanym wydaniu.
Pierwszy 2 plytowa edycja specjana
drugi polski lektor 1 dvd
trzeci tylko napisy (ALE UWAGA to stare wydanie jest BAAAARDZO KIEPSKIE)
Nie wiem jak to nowe, przyjrzyj sie info z tyłu okładki, a zawsze te które masz mozesz sprzedac na Allegro.
Ja chyba tak zrobie i kupie sobie to trylogie a pozniej sprzedam tylko 1 czesc ( z tej trylogii) bo tą akurat mam lepszą.
Albo z angli sciągne wydanie 6 dvd tylko że tam III nie ma wersji PL
no tak,jak byłem wanglii to widzialem za 10 funtow,nie wiem jak teraz stoi.
ta ierwsza czesc to mam z lektorem,to najbardzije znane wydanie.za 40 zł kupiłem,moze sprobuje faktycznie na allegro opchnac ale teraz nie kupie tej trylogii bo wczxoraj zakupiłęm teorie chaosu,ciekawy filmik.co do wydania to kazda plyta ma polskeigo lektora w 5:1 bodjaze wiec lajcik.w ogle fajneiwydane,od zewnatrz,niestety nie ma zadnych dodatkow,czekam z niecierpliwoscia na 4 na dvd,slyszalem ze wychodzi 23.11.oby sie nie przesunelo.
a co do kupowania to masz rtacje,jak ktos jest fanem filmow to sorry ale chyba neibedzie ich ogladal na kompie w fatlanej wersji obrazu i dzwieku,a nawet jesli z tym wporzo to i tak gortzerj bo kino domowe to kino domowe i to sie nazywa ogladanie,poza tym dajmy zarobic tym bogaczom,niech widza ze to co robia ma jakis sens.sciagac to ja se moge muzyke.poxdro dla nielicznego normlanego fana filmow i szklanej pulapki:):)
To tak jak ja! Kupuje DVD oryginalne głównie z względu na dodatkowe materiały tak samo gry wole kupić grę/film oryginalny i mieć pełną gwarancję i wiele profitów ale tylko do 100 drożej to mi się nie opyla więc szklana p... mieści się w tej cenie fajy jest tekst jak dzieciak w szkole mówi że to nie strażak potem taki fajny epitecik ale zapomniałem jaki:))))
Najnowsza ma moim zdaniem humor przytępiony i na przymus. Jest kilka fajnych kawałków ale to już nie jest Die Hard.....
Najnowsza ma moim zdaniem humor przytępiony i na przymus. Jest kilka fajnych kawałków ale to już nie jest Die Hard.....
dobre było to...
inspektor do McClana:
-Czuł pan ostatnio coś specjalnego
a ten odpowiada:
-TAk czułem dziwne pieczenie między palcami.
A mi się podobały:
- Gdzie jest McClane?
- Napewno nie w kościele,
ALBO:
Typek strzela z helikopteru, McClane trafia w ten przewód i cały helikopter się rozd**ia a McClane na to:
- Pozdrów braciszka :)
McClane: ...A potem zerżnąć??
Najlepszy tekst w całym filmie...
Dobre też było na tym moście co Zeus chciał skakać, i potem gdy już spadli na statek, Zeus taki tekst zarzuca:
"Dobrze, że nie skoczyłem"
Dwa najlepsze...
Heheh jak dla mnie najlepsze jest:
Simon: Ukradłbym ci krze..krze...krzesło spod dupy a ty byś się nawet nie zorientował...
McClane: Moje krze..krze...krzesło ze mną na nim ? Słuchaj no palancie co ja ci takiego zrobiłem ??? Zapuszkowałem cię za kradzież słodyczy czy za... bieganie w spódniczkach ?
(przynajmniej w moim tłumaczeniu brzmiało to)
McClane: Pojedziemy przez park...
Zeus: Brawo McClane ! Mówiłem ci że będą korki !!!
McClane(wjeżdżając na trawnik): Nie ulica-park...(wruuum :D)...tylko park
Kocham te dwa ale w filmie jest tego tyle że aż szkoda wymieniac :D Lepiej go znowu obejrzec :D
Co do tekstów to powinni zabronić zmiany tekstów z oryginalnego w jakieś tam wersje TV....Ostatnio oglądałem wersje z TV4......Pożal się Panie Boże......Zupełnie pozmieniali teksty ale....
(właśnie miedzy innymi tu)
Gdy John jedzie tą ciężarówką i kolesie wysadzają tamę....już po fakcie całym...
Zeus podjerzdża Mercem i mówi....
McClaine , McClaine
John-Gdzie Jesteś?
Zeus-Tutaj....Ciekawy sposób łapania stopa........
TAK JEST W ORYGINALE WY BOBKI Z TV4
po za tym...
Zeus do Johna pod czas biegania do fontanny....
Wpadłem w to gówno bo jakiś białas wyżucił białasa z okna???
-(nie pamietam dokladnie jak to szło)ale...
-Skradziono 14 ciężarówek......może gosposia Johna chce u nie go posprzątać???;)
itp,itp;)
Inspector Kod: Simon?
Simon: Inspectorze. Jestem ciekaw kto z FBI jest w furgonetce chyba Cross. Przywitaj sie Endru.
Witam tez również Billa. Nadal gryziesz oprawki??? :D
Zapomnieliście o jednym śmiesznym cytacie
Kiedy McClane wyleciał z tunelu i byli z Zeusem ścigani przez tych złych. Tamci się rozwalili i McClane z Zeusem podeszli do nich McClane zaczął przeszukiwać kieszenie trupom:
Zeus: Co robisz?
McClane: Przesłuchuje ich.
Zeus: Przecież nie żyją.
McClane: Wypada spytać!!
:) Pozdrawiam fanów Die Hard!