Które piosenki najbardziej wam się podobały??? Ja na pierwszym miejscu stawiam "My friends" i "Wait", wciąż nie mogę przestać słuchać tych piosenek. :) Jednak bardzo podobała mi się też "Johanna" i "The worst pies in London". Ogólnie jestem zachwycona filmem, wywarł na mnie ogromne wrażenie.
Moje ulubione to: "The worst pies in London", ''Opening Title'' ;)
Również ''My Ffriends'' i ''By the sea'' - za świetną scenę marzeń Pani Lovett ;)
my friends, epiphany, pretty woman, opening title, worst piece in london i ta końcowa piosenka:)
my friends, epiphany, oppening ;D
No, ogólnie wszystkie mi się podobały xD
No chociaż "Johanna" mnie zaczęła wkurzać za trzecim razem xD
"Pirelli's miracle elixir" hmm może jeszce "the worst pies in London" i "Epiphany". No ciężko o jedną...
wszystkie są genialne, zwłaszcza Little Priest, Johanna (ta, w której śpiewa Sweeney), By the Sea, The Worst Pies In London, Pirelli's miracle Elixir i duużo wymieniania...
nie mogę znieść tylko 'Johanny' Anthony'ego... plącze się piszcząc 'żoaaaanaaa' wybacznie, nie mogę tego ścierpieć ;)
U mnie również króluje 'My friends', a następnie 'No place like London', 'Epiphany', 'The worst pies in London' i 'Pirelli's miracle elixir'. Najmniej 'Johanna', zbyt piskliwe to to dla mnie.
Chyba Dżoanaaa, a nie Żoanaaa. Mi właśnie bardziej podobała się ta piosenka w wykonaniu samego Anthony'ego. Oczywiście Johnny Depp miał świetny głos, ale nie podobało mi się jak jego głos mieszał się z głosem Anthony'ego. Każdy śpiewał co innego o Johannie i to mi zupełnie nie pasowało.
Tłumaczenia nie pamiętam i starałam się na nie w kinie nie zwracać uwagi...;P ale uważam, ze ta piosenka jest piękna. Bardzo mi sie podoba. No i chłopiec ma świetny głos.
http://www.sweeney-todd-fansite.blog.onet.pl tam zamieszczone są moje wrazenia odnosnie filmu, piosenki, ich tlumaczenia, wszystko to mozecie otzrymac za darmo jesli napiszecie mi maila na podany na blogu adres... co tylko chcecie-wysle na waszego maila! wiec zapraszam i prosze o komentowanie blogu, koniecznie kometujecie!!!!!!!!!! piszcie co sadzicie o filmie
Epiphany, Final Scene (gdy tańczą), Johanna (gdy śpiewa Johnny i żebraczka), My friends, A little priest :)))) Wszystkie są piękne!
1. Epiphany (arcydzieło! :)
2. Little Priest
3. My Friends
4. Opening Title
5. My Friends
Natomiast nie lubię śpiewu żebraczki, no i Johanny.
Dwa razy napisałam ,,My friends" :)
To oczywiście pomyłka. Miałam na myśli:
5. Pretty Women
Moim zdaniem Johanna ma najlepszy głos, chociaż ta piosenka nie jest moją ulubioną, no ale sami pomyślcie, spróbujcie zaśpiewać tak jak Johanna, to nie jest łatwe śpiewać tak czysto wysokie dźwięki.
a ja akurat niezbyt lubię jej śpiew... to absolutnie nie znaczy, ze nie umie śpiewać, wręcz przeciwnie, po prostu nie w moim guście ;) ale mi podobno słoń na ucho nadepnął... ;P
a mnie się bardzo podobał głos żebraczki i chłopca. Fragment z "Joanna" z żebraczką był genialny:) a z reszty utworow bardzo przypadł mi do gustu "No place like London".
Ja najbardziej lubię "Epiphany"(wiadomo, cudeńko) "My Friends", "My Little Pries"(świetny duet, ubóstwiam)i wspaniałe piosenki Pani Lovett czyli "The Worst of London" i "By The Sea". wogóle wszyscy aktorzy w śpiewie się świetnie spisali;)