PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=224961}

Superhero

Superhero Movie
2008
5,7 36 tys. ocen
5,7 10 1 35722
3,9 15 krytyków
Superhero
powrót do forum filmu Superhero

Reżyser nie sięgnał jeszcze dna "Totalnego kataklizmu", "Poznaj moich Spartan", czy "Komedii Romantycznej", co do "Epic Movie"-parodia Jacka Sparrowa może się jeszcze podobać i chyba Jayma Mays (podobna do mojej koleżanki prawniczki, nieważne...) sprawia, ze piszę pozytywnie o tym filmie.
"Władca Pierścionka" to też kretynizm, ale chyba jedyny szwajcarski film jaki widziałem, ale głupi ci szwajcarzy jak podobnie o Rzymianach mówił Obelix....
------------------------------------------------------------------------
Superhero to jest głupawy film, przesadzono z gagami, jest ich tak dużo, że ten cukier staje się jeszcze słodszy, kpiną niesmaczną jest naśmiewanie się z kalectwa prof. Hawkinga gdy np. wpada w te pszczoły, zupełnie to niepotrzebne i przekracza granicę dobrego smaku, także i jaja z Cruise są na granicy dobrego humoru, nie wiem kim jest ten papież, ale Leslie Nielsen zwykle grywał z Janem Pawłem 2, ale film jest z 2008r., już 3 lata w Watykanie siedzi Benedykt XVI, skoro był Dalaj Lama i książe Karol (bardzo niepodobny) to musi to być kardynał Ratzinger.
Motyw z X-Men jest włożony na siłę niepotrzebny, pierdzenie starszej kobiety wprowadza nas w humor kloaczny, tak samo sikanie z sufitu, a gwałcenie zwierząt głównego bohatera strasznie prymitywne.
Ocena 3 na 10, chyba tylko za rolę Leslioe Nielsena, grającego bardzo przeciętnie.

ocenił(a) film na 3
Irish_Americ

A wiesz co jest przerażające? Że przeciętny polski widz tego filmu nawet nie wie kto jest Stephen Hawking i dla sporej ilości osób,ta postać to prostu "jakiś tam sparaliżowany naukowiec na wózku inwalidzkim"...

ocenił(a) film na 9
mikrobas

ja wiem kto to Hawking oglądałem masę programów ale i tak sparodiowanie go było śmieszne ... bardziej tragiczne jest już np. to że przed śmiercią naszego prezydenta , wszyscy się z niego nabijali ile wlezie a po wypadku wszyscy wielce go kochali ...
więc jeżeli nie podoba ci się ten humor a nie obrażasz ludzi , jak ja oglądałem film to nie mogłem ze śmiechu , z klasą oglądałem też było przesadnie ( odpuście sobie docinki że jesteśmy klasą specjalną bo większość osób z mojej klasy jest mądrzejsza niż ty kiedykolwiek będziesz miał nadzieje mieć - ja bez przesady ale też się uczę heh ) , każda osoba której dałem to się podobało ... więc nie wiem czemu tak nisko oceniliście ale spoko , wasze zdanie

ocenił(a) film na 8
mikrobas

Ja też wiem kto to jest Hawking
Moim zdaniem nie przekroczono granicy dobrego smaku
Przekroczeniem dobrego smaku mozna nazwać wystąpienia Jarosława Kaczyńskiego
To jest dopiero kloaczny dowcip

Irish_Americ

Faktycznie bylo ostatnio kilka gorszych parodii; wiekszosc z nich wymieniles. Ale ja tesknie za czasami kiedy nawet komedie z gatunku "tak glupie, ze az smieszne" byly skierowane do normalnego widza, a nie do glupawego amerykanskiego malolata. Mel Brooks i bracia Zuckorowie wiedzieli jak to sie robi. Czy kiedykolwiek zobaczymy jeszcze parodie na miare "Nagiej broni", "Hot Shots" czy "Facetow w rajtuzach"?