PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=389424}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20066
3,0 5 krytyków
Sarnie żniwo, czyli pokusa statuetkowego szlaku
powrót do forum filmu Sarnie żniwo, czyli pokusa statuetkowego szlaku

1/10

ocenił(a) film na 1

Boże, najgorszy żart jaki w życiu widziałam. Nie ma w tym filmie absolutnie nic śmiesznego
jest po prostu ŻAŁOSNY. Wszystkie żarty na tak niskim poziomie jak to tylko możliwe >.>

ocenił(a) film na 9
VinnySwapper

Ty go poprostu nie rozumiesz...

ocenił(a) film na 1
klapekboy

Więc w czym tkwi jego fenomen ?

użytkownik usunięty
VinnySwapper

Albo lubisz ten humor albo nie, to Git Produkcja mistrzostwo kiczu, to tak jak z brytyjskim Monthy Pythonem, albo lubisz absurdalny humor albo nie

ocenił(a) film na 1

"Rocky Horror" to mistrzostwo kiczu

ocenił(a) film na 8
VinnySwapper

Z Skurczem jest tak,że albo przemawia do ciebie to poczucie humoru,albo nie..ot cała filozofia i fenomen.

Tortuga033

Dokładnie, film jest skierowany do ludzi których taki humor bawi (m. in. mnie :P), i wśród nich uważany jest za dzieło kultowe. Ten film jest po prostu tak słaby, że aż dobry :D

ocenił(a) film na 9
MusashiY

Dokładnie ;) Ten film należy do zacnej grupy filmów tak złych że aż dobrych. :D

ocenił(a) film na 9
Flinston98

zupełnie się z tym nie zgodzę, film nie jest w żaden sposób "tak słaby, że aż dobry", on jest po prostu dobry - to, że faktycznie ma słabe niektóre efekty, w żaden sposób go słabym nie czyni

Tortuga033

kwintesencja:))

ocenił(a) film na 9
VinnySwapper

To nie film dla maluczkich, nie da się wytłumaczyć. Podobnie jak Antychryst ma ukryte głębie, wiele głębi. To film dla koneserów.

użytkownik usunięty
klapekboy

A co w tej żenadzie jest do rozumienia ? To jest tak kiczowate, że nie sposób się nawet uśmiechnąć .

ocenił(a) film na 10
VinnySwapper

hehehehehehh dobrze że nie mam takiego poczucia humoru jak ty

ocenił(a) film na 10
VinnySwapper

hehehehehehh dobrze że nie mam takiego poczucia humoru jak ty

użytkownik usunięty
EddyEddyEddy

To nie żadne poczucie humoru . To jego brak. Tylko ludzie bez poczucia humoru mogą śmiać się z kiczu i żenady .

ocenił(a) film na 10

jak się śmiejesz z kac wawa to nawet nie można tobie współczuć DEBILU

ocenił(a) film na 1
VinnySwapper

W pełni się zgadzam z tą opinią. Odniosłem wrażenie iż najważniejszą sceną w tym filmie jest scena pościgu. Kilka dresów miało dwa auta do rozbicia, mieli pomysł... nie mieli dobrego pomysłu na resztę.
Lubię niektóre produkcje GIT Produkcji (chociaż humor w nich jest często bardzo różny... od żenujących żartów fekalnych - większość - po całkiem ciekawe aluzje) ale TO.

Martin von Carstein

Nie będę sprzeczał się co do jakości filmu (bo rzecz jasna każdy ma inny gust), ale nazywanie ludzi zrzeszonych w Git Produkcji dresami to już jednak według mnie lekkie przegięcie. Polecam zapoznanie się z innymi projektami w których uczestniczą- można mocno się zdziwić :D

ocenił(a) film na 7
Martin von Carstein

To nie są dresy. To porządni ludzie, niektórzy muzycy. Np. taki zacier jest lekarzem. Z.F. Skurcz to Z.F. skurcz nie ma co się spierać. Trochę tak jak ze starożytnymi filozofami, nie można się kłócić z ich poglądami gdyż to jest klasyka i trzeba to znać. Nie zrozumiesz Św. Tomasza z Akwinu nie znając Arystotelesa. Tak samo jest ze Skurczem. Klasa, już nawet pewien kanon. Nie można się spierać np. o to czy Dostojewski to dobra literatura. ZF Skurcz trzeba znać i szanować...

ocenił(a) film na 1
kubag97

Mówię o tym co widziałem, a to co widziałem zdecydowanie mi się nie podobało
Wolę Figo Fagot

ocenił(a) film na 10
Martin von Carstein

wolisz Figo Fagot? robione przez tych samych ludzi Figo Fagot?

ocenił(a) film na 1
Hashu_

Co w tym dziwnego? Ci sami ludzie ale z lepszym pomysłem i kilkuletnią praktyką co też skutkuje lepszym produktem końcowym.

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Właśnie o to chodzi ! Ten film specjalnie został zrobiony tak żeby wyglądał na jak najbardziej absurdalny i to jest właśnie zajebiście śmieszne ! :D

ocenił(a) film na 1
Flinston98

Lubię absurdalne filmy, ale wyłącznie dobrze wykonane. Niestety, ten film kiczem stoi, a dla mnie jest to żenujące i odpychające.

ocenił(a) film na 9
Martin von Carstein

Ten film specjalnie został zrobiony kiczowacie żeby przedstawić to jak bardzo głupia jest sytuacja i ludzie w tym filmie ! Już jak zobaczyłem pierwsze sceny i aktorów ubranych w te koszule typu wiejskie disko w remizie, te ciemne okularki z bazaru podpalających papierosa z miną "Like a boss" nie mogłem powstrzymać się ze śmiechu ! Genialne ! Kicz jest tu bardzo ważny, bo dzięki niemu film jest o wiele śmieszniejszy, dlatego wszystko tu jest kiczowate !

użytkownik usunięty
Flinston98

Jeżeli śmieszą cię tak kiczowate rzeczy to wypada ci tylko współczuć . Przecież to jest taka żenada , że nie sposób tego oglądać . Ja wytrzymałem niecałe 15 minut .

ocenił(a) film na 9

Idź być trollem gdzie indziej.

użytkownik usunięty
Flinston98

Nie jestem żadnym trollem tumanie.

Flinston98

Nie ogarniam jak można śmiać się z kiczu. Mnie takie filmy jak ten tak denerwują, że jak patrzę na takie coś mam ochotę wyciągnąć tych ludzi z ekranu i powbijać ich na pal.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

To po prostu specyficzny typ humoru. Mnie osobiście ten film zniszczył na atomy.

Flinston98

JA tego nie jestem w stanie zrozumieć. Przecież wszystko to co kiczowate powinno czlowieka denerwować. Dla mnie to nie jest żaden humor już Kac Wawa przy tym czymś to mistrzostwo świata.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Różnica jest taka, że Kac Wawa została zrobiona jako marna podróbka z debilnym humorem, która nikogo nie śmieszy, i jej reżyser myślał, że to w istocie będzie ludzi śmieszyć. Sarnie Żniwo zostało specjalnie zrobione w najbardziej kiczowaty sposób, i reżyser dokładnie taki efekt chciał uzyskać.

Flinston98

Dla mnie jest niważne, że reżyser chciał uzyskać taki efekt bo kicz na zawsze pozostanie kiczem i wzbudza tylko zażenowanie i zdenerwowanie. A KAc Wawa żadną podróbką nie jest i kilka scen było mocno śmiesznych, zupełnie nie rozumiem takiej niskiej oceny Kac Wawy jak dla mnie spokojnie powinien mieć ocenę między 4 a 5 bo to taka średniawa komedyjka.

ocenił(a) film na 10
VinnySwapper

zgadam się z poprzednikami..jeżeli chodzi o "suchary" i mistrzostwo kiczu to ten film powinien dostać Oscara! Osobiście uwielbiam ten rodzaj humoru, film jest kapitalny!

VinnySwapper

Ten film zasługuje na przynajmniej 9/10 za samą ideę "przewrotu przez twarz"

ocenił(a) film na 8
VinnySwapper

"Każdy cygan ma ślicznego pindola, a jak" :))) chociażby te piosenki są genialne. Zdziwienie Mateusza na początku filmu w obliczu faktu, że kurier się spóxnił bo się jednak zesral :)) - też jest śmnieszne. Anegdota szefa - jak wchodzi do Wc i podchodzi do pisuaru... - ach mógłbym tak bez końca. "Świetne" kino, polecam fanom dobrej gry aktorskiej i efektów specjalnych. :D

ocenił(a) film na 9
VinnySwapper

Zwyczajne niedopasowanie osoby i filmu, jak tysiące innych na tym portalu i w życiu codziennym. Do "Sarniego żniwa" potrzeba trochę dystansu, takiego "innego" poczucia humoru. Tymczasem w dominujących gatunkach oglądanych przez ciebie widzę: dramat taki, dramat taki, dramat taki, jeszcze inny dramat...trochę to szaro wygląda, jak dla mnie...a Sarnie żniwo jest kolorowe jak życie po dobrym joincie

użytkownik usunięty
Sawyer92

Ja jaram oporowo i to coś nie rozśmieszyło by mnie nawet po wypaleniu pięciu gietów . To jest tak kiczowate i żenujace , że nie powinno się w ogóle znaleźć na filmwebie , bo to obok filmu nawet nie leżało .

ocenił(a) film na 9

Brawo! Sęk w tym, że to właśnie takie miało być, geniuszu :)

użytkownik usunięty
Sawyer92

No i co z tego ? . Takie filmy nie powinny powstawać , w kiczu i żenadzie nie ma nic śmiesznego. Kicz i żenada powoduje tylko irytację i zdenerwowanie .

ocenił(a) film na 9

to weź meliskę grubasku :)

użytkownik usunięty
Sawyer92

NIc nie pomaga. Nie mogę patrzeć na kicz i żenadę .

ocenił(a) film na 10

a na siebie w lustrze patrzysz i na swoje zdjęcie profilowe,jak to jest?
bo dużo tutaj kiczu i żenady

użytkownik usunięty
EddyEddyEddy

Wyglądam normalnie a nie jak te typy żywcem wyjęci z teledysku disco-polo .

ocenił(a) film na 10

właśnie jesteś bardzo podobny do tych postaci,chyba dlatego tak cię to wkurza

użytkownik usunięty
EddyEddyEddy

Raczej nie bardzo. Nie mam jakiś pedalskich wielkich wąsów i w życiu bym się nie ubrał jak ci pajace .

ocenił(a) film na 10

no przecież masz bęben jak sum olimpijczyk,chlasz browar jak wściekły wąż i do tego dałeś sobie ksywę smalczyk,heheheheh nie lepiej słonina???
smalczyk po prostu nie masz gustu,albo inaczej,masz bardzo kiepski gust,a że o gustach się podobno nie dyskutuje,to jak ludziom się podoba film,to nie wpierdalaj się ze swoim zdaniem,bo jest bezwartościowe

ocenił(a) film na 10

"oporowo"
idź się zjaraj i nie wracaj :D

VinnySwapper

dokładnie za to ludzie uwielbiają ten film :)

ocenił(a) film na 7
sadoski

Aż by się chciało wrzucić obrazek znanego mema z podpisem:
Jak można nie lubić Sarniego Żniwa?

użytkownik usunięty
Halun79

A ja się pytam jak można to lubić ? Większego kiczu to w żadnym filmie nie widziałem .