Jakich scen waszym zdaniem NIE MOGĄ I MUSZĄ pokazać się w "Przed Świtem" ^^
napewno wesele, noc poslubna, porod i chwila kiedy Bella dowiaduje sie ze Jacob wpoil (czy jak tam to sie nazywalo, zapomnialam:) ) sobie Nessie :) to moze byc zabawne..reszte narazie niewiem, nie pamietam dokladnie, dawno czytalam ksiazke :)
No dokładnie jestem za ;-). Moim zdaniem powinni jeszcze dać "walkę" między Jacobem a Bellą, kiedy mówi do jej córki Nessie xdd
MUSZĄ napewno MUSZĄ pokazać sceny z nocy poślubnej
czytalam przed świtem wg. Edwarda i jest to ciekawsza wersja niż noc poślubna wg. Belli
Czyli? xp A no i jeszcze oczywiście musi być cały "drastyczny" przebieg ciąży i oczywiście poród ;-D
Czy wersja Edwarda ukazę się w całości? Jako osobna książka? Czy wszytskie 4 cześci są w wersji Edwarda?
Jestem strasznie ciekawa jak bedzie wyglądać Nessi i czy Bella jakoś się zmieni. Najbardziej nie mogę doczekać się przebiegu ciąży i momentu kiedy bella bedzie piła krew ;p
juz wierze:) a moglby ktos podac link do tego? do sciagniecia albo czytania online bo ja narazie znajduje same funfiction..
Scena ślubu bella w pięknej białej sukni, noc poślubna, poród, to dla mnie sceny które muszą według mnie się znaleźć w filmie a po za tym jest tyle rozmaitych scen i szczegółów,że świetnie że zrobią dwie części :)
No świetnie tylko, żeby tego nie spaprali, bo było na FW publikowane, że nie ma być żadnych ostrych akcji, bo będą musieli podbić poprzeczkę wiekową i nie zarobią tyle kasy co na poprzednich częściach ;//
http://chomikuj.pl/Stich2/Twilight/Ebooki/Midnight+Sun i wpisz sobie jeszcze w goglach midnight sun po polsku chomikuj albo coś w tym stylu i może znajdziesz coś jeszcze ciekawego ;p
czytałam midnight sun ale tylko te rozdziały ,które napisała Meyer bo wypociny fanów mnie nie kręcą i muszę przyznać, że bardzo fajna zupełnie inny punkt widzenia polecam przeczytać warto:)
Wiesz nie do końca wiesz już wszystko bo Edward umie czytać w myślach więc czytając jego wersję wydarzeń zagłębiasz się w psychikę innych postaci naprawdę bardzo fajnie się czyta szkoda że Meyer nie skończyła:(
Podobno skonczy,tylko musi to wszystko jeszcze raz poprawic,przemyslec... :) moze za 2 lata skonczy. :P
Midnight sun jest bardzo fajne, polecam. Ale to jest tylko 12 rozdziałów. Stephenie nie napisała dalszych części, a tym bardziej Przed świtem. to musiał być jakiś fanmade.
nie napisała kolejnych części, ale napisała coś jak uzupełnienie zaćmienia pt. "dalsze życie bree tanner" - nie wiem czy fajne - nie czytałam, ale kto wie, kto wie:)
Co do MS to czytałam, że przestał pisać bo wypłynęło to co napisała, a jeśli chodzi o Bree to czytałam w księgarni końcówkę <xd> i było napisane, coś w stylu, że "kazał mi zamknąć oczy i tak właśnie zrobiłam" i taki koniec więc nie wiem czy cała książka jest fajna może ..
Ksiega Jacoba! - Powinno byc wiecej scen ;D
Ja sie tam nie pogniewam jak dadza wiecej brata Leah (zapomnilo sie jak sie pisze jego imie ;D )
Mrrr ;D Pozdrawiam ;*
Hmmm na pewno przemiana Belli i oczywiście najważniejsze narodziny Renesme ;D Sceny łóżkowe mogą być, choć na pewno zrobią że zaczynają się miziać i po chwili ciemność i Krysia się budzi :D Chciałbym zobaczyć gdy Bella jest wściekała na Jacoba oraz jak używa tej swojej tarczy.
Mam tez informacje. Niedawno wszyscy się kłócili czy sceny erotyczne i narodziny Renesme będą pokazane w filmie, jedna z reżyserek ponoć powiedziała ze nie będzie ich, ale okazało się że to jedynie plotka:
"Z ekranów kin nie zdążyła jeszcze zejść ekranizacja "Zaćmienia", a fani już zastanawiają się, jak zostanie pokazana ostatnia część, bijącej rekordy popularności, sagi "Zmierzch". Scenarzystka filmu, Melissa Rosenberg zapewnia, że na ekranie nie zabraknie pikantnych scen pomiędzy głównymi bohaterami.
Ostatnia powieść sagi "Zmierzch" zatytułowana "Breaking Dawn" obfituje w wydarzenia, które niełatwo będzie pokazać na ekranie. Ciąża Belli, poród, przeistoczenie głównej bohaterki w wampira, przede wszystkim zaś, miłosne zbliżenia pomiędzy Edwardem a jego ukochaną. Melissa Rosenberg, która już pracuje nad scenariuszem, zapewnia, że film będzie zawierał niemniej plastyczne obrazy niż sama książka. Twórcom zależy, między innymi, na pokazaniu erotyzmu zbliżeń pomiędzy głównymi bohaterami, w taki sposób, aby wyobraźnia widza była bardziej poruszona, niż za sprawą opisów zawartych na stronach powieści.
O tym, że na podstawie "Breaking Dawn" nakręcone zostaną dwa filmy, producenci poinformowali już jakiś czas temu. Melissa Rosenberg wyjaśnia, że historia najprawdopodobniej zostanie przedzielona w momencie przeistoczenia Belli w wampira. Pierwszy film skupi się zatem na ostatnich chwilach głównej bohaterki w ludzkiej postaci, drugi pokaże już Bellę jako piękną i silną wampirzycę.
Choć scenarzystka zapewnia, że w ekranizacji "Breaking Dawn" nie zabraknie erotyzmu, nie powinniśmy jednak spodziewać się specjalnej pikanterii. Twórcy filmu na pewno będą mieli na uwadze fakt, iż odbiorcami historii o wampirze Edwardzie i jego ukochanej Belli są głównie nastolatki."
Więc pozostaje nam czekać ten rok :D
"Twórcom zależy, między innymi, na pokazaniu erotyzmu zbliżeń pomiędzy głównymi bohaterami, w taki sposób, aby wyobraźnia widza była bardziej poruszona, niż za sprawą opisów zawartych na stronach powieści." O Boże co to będzie xdd
Apropo książki " Prawdziwa historia Bree Tanner" to czytałam i jak najbardziej polecam osobom, które już czytały zaćmienie bo ta książka bazuje na motywach tej części. Jest to tak jak mówi tytuł opis kilku dni życia Bree, tuż przed śmiercią na pamiętnej polanie gdzie zostaje zabita przez Volturi . Wiele nie będę zdradzać bo a nóz ktoś zechce przeczytać ,ale mogę tylko powiedzieć tyle że jest to krótkie opowiadanie z nieszczęśliwa miłością w tle na prawdę bardzo szybko się czyta .Szkoda że takie krótkie bo tylko 194 strony :)
Czytałam "przed Świtem", ale nie pamiętam szczegółowych opisów zbliżeń między Edwardem i Bellą. W każdym razie nie były one tak szczegółowe, aby zwrócić moją uwagę.
- Pierwszy raz
- pogryzienie poduszek
- Dogryzanie Jacoba Rosalie
- burek
- Ciąża, poród, przemiana
- cierpienie Edwarda
- Siłowanie na rękę
- Ucieczka Alice i Jaspera
- Zbieranie świadków
- szybkie dorastanie Reneesme
No i to w zasadzie byłoby na tyle ;)
coz mi sie podobal ten fragment jak nessie spytala sie aro czy nie zrobi krzywdy jej rodzica a on sie zgodzil i wtedy ktos powiedzial ze on klamie czy jakos tak xd nie pamietam dokladnie ale podobal mi sie ten fragment mogli by to pokazać;p
To Maggie syknęła, bo potrafiła powiedzieć kto kłamie a kto nie.
A co do scen, to do moich ulubionych należy ta, gdzie Bella odpiera ataki Jane i się szyderczo do niej uśmiecha :) Poza tym to jak Jacob oddziela się od sfory i jak Kate chce sprowokować Belle to lepszego posługiwania się tarczą.
O to by było dobre. Ale moim zdaniem mniej Jacoba xd. I powinni dać jakąś scenę między Rose a Emmetem bo w trzech częściach nic takiego się nie pojawiło ;/