czy tylko ja odniosłem wrażenie że Cruise jest wystylizowany na Axel'a z GnR?
Chyba tak, chociaż sądząc po wymienionych na końcu zwiastunu zespołach może to też być Bret Michaels.
w sumie możliwe , bo Guns -esów tam zabrakło, nie mniej jednak czekam z niecierpliwością.
w zyciu, nie jest w imagu Axla, AR to glownie krotkie gatki t-shirt plus jakas zarzucona szmata to raczej stylizacja w stylu whitesnakes badz poison
hah ta whitesnake (jesli już bez 's' na koncu) w szczególności hehe nie przesadzaj. Widziałeś kiedyś Coverdale'a w chuście na dyni i w okularach? hehe
Prędzej to taki warrant, albo Dangerous Toys
Ja tez miałam takie skojarzenie. Oglądałam zwiastun i pierwsza osoba jaka mi przyszła na myśl po zobaczeniu głównego bohatera to był właśnie Axl Rose.
Stylizacja ewidentnie na Axla, Brett u szczytu slawy mial znacznie wiekszy "tapir" i jego wizerunek byl bardziej lalkowaty. Tw gruncie rzeczy Axl i Sebastian Bach (Skid Row) wprowadzili bardziej sleazowy look. Brak utworow G`N`R to pewnie znowu kwestia wojenek w temacie praw autorskich pomiedzy Axlem Slashem i Izzy Stradlinem. Mimo to zestaw z soundtracku mnie osobiscie w pelni zadowala.
Mi właśnie bardziej pasuje styl Poison. Prawda może być taka, że znajdziemy w jego stylizacji nawiązania do GnR, Poison, Motörhead, Aerosmith i wiele wiele innych:) Po prostu stylizacja rocka z lat 80:)
Stylizacja PRZEDE WSZYSTKIM na Axela - to nie ulega wątpliwości. Oczywiście, do stworzenia konkretnych postaci czerpano z wielu źródeł, ale postać Staceego Jaxxa ( nawet ma "ax" w nazwisku ;) ) najmocniej opierano o Rose'a, z jego całą kontrowersyjnością. Do tego jest "Paradise City" na początku i końcu filmu, właśnie jako numery popisowe Staceego. Choć przydałby się z kawałek czy dwa G'n'R więcej dla równowagi całego popu...