PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343872}

Ocean strachu 2

Open Water 2: Adrift
2006
5,3 13 tys. ocen
5,3 10 1 13183
2,7 3 krytyków
Ocean strachu 2
powrót do forum filmu Ocean strachu 2

Pomysł fajny i wciąga. Nie ogarnąłem jednak zasadniczej sprawy. Gość łomota nożem w jacht. Ok. Jest zły, furia, etc., przy okazji się zabija. Po godzinie filmu jak już wszystkich wzięła woda drugi podchodzi w to samo miejsce i wbija tam szkło z okularów, robi dźwignię. Pytanie za 100 pkt. Czemu nie zrobili tego wcześniej z nożem? Atuty: bohaterzy by przeżyli, a gość miałby całe palce.

mrol_2

Nikt na to nie wpadł -,- zajęli się paniką i rozmyślaniami nad życiem zamiast szukaniem sposobu, by dostać się na jacht. Gdyby zrobili to wtedy z nożem byłoby o wiele mniej ofiar. Zresztą to bohaterowie filmu. Oni zawsze rażą głupotą...

ocenił(a) film na 7
mrol_2

a ja sie zastanawiałam czemu kilku gości nie położyło się na plecach i mocno złapali za bary tworząc tratwę po której lachony mogłyby się wspinać. dlaczego nie zrobili właśnie konstrukcji z ciał? a to rzucanie ciuchami i wspinanie po nich to troche nierealne... końcówka najgorsza - dramatyczny wybieg tego idioty i decyzja matki aby go ratowac. ta jasne

ocenił(a) film na 7
mrol_2

A jak to się skończyło, bo ten rybak podpłynął i tam nikogo poza dzieckiem nie było. Ta dziewczyna też się utopiła?

ocenił(a) film na 5
mrol_2

no przecież ten gość z nożem sam się nie zabija- zabija go ten drugi, który nie chciał, aby łódź jego szefa nie została uszkodzona.

mnie najbardziej rozłożyło- jak michelle tonie, koleś chce ją uratować, i nurkuje- i widać, jak ona po prostu opada w głębinę.
ten sam koleś potem wymyślił sobie- że wieczorem, w czasie deszczu- znajdzie nóż, który im też utonął.

ocenił(a) film na 6
weronkaka

Też mnie rozwaliło szukanie noża w oceanie na głębokości wielu metrów. Na pewno znajdzie. xD

ocenił(a) film na 2
mrol_2

Nielogiczne jest brac niemowle na weekendowy rejs kij wie sztorm huragan etc

ocenił(a) film na 2
mrol_2

Druga sprawa nie logiczna zaden rekin do jachtu bez zananty nie podplynie za duzy jest jacht

ocenił(a) film na 7
Verolite

Tam nie było żadnego rekina. Panikarze się coś po prostu wydawało.

ocenił(a) film na 2
mrol_2

Kolejny nonsens nie zbieramy deszczowki do gogli bo to slodka woda 3 dni i ich nie suszy

ocenił(a) film na 2
mrol_2

A to ze go odplawili razeem z potencialnym sznurem i to ze w deszcz niezbierali deszczowki a najwazniejsze kto bierze niemowlaka na taki rejs

ocenił(a) film na 2
Verolite

Do gogli deszczowke by zbierali

ocenił(a) film na 2
Verolite

Kolejna sprawa jak na lajcie podczas sztormu doplyneli normalnie jak polozysz pudelko i zapalke zobaczysz roznice