PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105744}

Ocean's Twelve: Dogrywka

Ocean's Twelve
2004
7,1 144 tys. ocen
7,1 10 1 144386
6,0 41 krytyków
Ocean's Twelve: Dogrywka
powrót do forum filmu Ocean's Twelve: Dogrywka

Witam, oglądałem wczoraj ten film na TVN i nie rozumiem kompletnie dwóch rzeczy:

- o co chodzi w scenie, kiedy Danny, Rusty i Damon gadaja z kolesiem w sprawie "pracy"... Damon nagle mówi jakis wiersz, facet opowiada (nie wiedziec po co) jak jego matka zabiła pająka... ???

- z jakiej racji tak drogocenne i pilnie strzeżone jajo, nagle znajduje sie w jakiejs zaplutej torbie w metrze, jadąc z jakims nieznanym cieciem... ???

WTF ???
jak ktos wie to prosze o odp. z gory dzieki

ocenił(a) film na 4
aresmilo

Było więcej scen pozbawionych logiki...

Scena 1 którą opisałeś...To oni gadali szyfrem czy czymś w tym guście

A druga scena jest strasznie słaba,beznadziejna i nijak ma się do filmu.

Finalny_Odbiorca

Było mówione, że jest kilka kopii jaja i w trakcie transportu dla zmyły jedzie kilka konwojów z falsyfikatami. Tymczasem oryginał jechał sobie pociągiem a ci kolesie to byli agenci w przebraniach xD Więc wszystko jest OK.

Celestial_4

ciekawi mnie tez fakt, skad chlopaki Danniego wiedzieli w jakiej torbie bedzie transportowane jajo (chodzi mi o jej wyglad) i ze np. nie bedzie (dajmy na to) owiniete w folie albo jakis inny material... Ten film ma wiele niedociagniec...

ocenił(a) film na 7
aresmilo

Ponieważ LeMarc( czy jak tam się to pisze) powiedział im kiedy jajo wyjedzie itd.
patrz na tą scenę kiedy NightFox rozmawia z Danny'm i Tess pod koniec filmu.

Agie

ale nie powiedzial im jaka to bedzie torba (jak bedzie wygladac) bo chyba nie mogl tego wiedziec, nie? No chyba ze mial skads wiarygodny cynk (moze dal komus w lape, zeby mu wystawil agenta transportujacego jajo) ... jakies to wszystko naciagane jak dla mnie...

ocenił(a) film na 8
aresmilo

Film musiałby trwać kilka godzin, żeby dokładniej przedstawić przygotowania i rozmowy: Lemark pewnie przekazał trochę wiecej szczegółów, a i tajniak pewnie był obserwowany od skarbca/muzeum do pociągu. Wiele rzeczy jest domyślnie pokazanych- Francuz nie ma liny, ale wszedł; kiedy był czas na zrobienie takiej dokładnej makiety muzeum; kiedy kupowali sprzęt; kto i kiedy zorganizował siostrę/rodzinę Pitta, żeby wyciagnąć ich z pudła...
To fikcja, nie instruktaż;-)

aresmilo

Co do tej pierwszej sprawy to dodam jeszcze, że jak siedzieli w tym barze i gadali z tym 'pracodawcą' to Damon mówił coś o gwiazdach i niebie, a jak wyszli z baru to Danny wytłumaczył mu, że nagadał coś temu facetowi, że jego siostra to dziwka. Genialna scena :D

ocenił(a) film na 8
fantheblues

to zresztą słowa z piosenki Led Zeppelin "Kashmir". Tak też komentuje to Rusty, kiedy wychodzą na zewnątrz pyta:"Kashmir?"

ocenił(a) film na 10
Dusiar2d2

Jeju z tym szyfrem to chcieli wrobić Linusa wszystko zostalo wyjasnione kiedy jedzie on za swoja matka w samochodzie, a z jajem to może LeMarc wszystko to im powiedzial znaczy z tym jak bedzie zapakowane itd ale po prostu nie pokazali tego w filmie uwazali to za zbyteczne. Liczy na to że widzowie się domyślą:D

ocenił(a) film na 7
paciek

z szyfrem zostało wyjaśnione w samochodzie z matką? nie rozumiem tego
szyfr był po to żeby Linus się odczepił :P

aresmilo

nie dziwię się, że ten film jest tak nisko oceniany, skoro sporo ludzi go nie zrozumiało:)
1. Mama Linusa (kobieta, która wyciągnęła ich z więzienia) pyta sie syna czy Maurice (chyba tak miał na imię gosć z baru) wykręcił mu numer "Lost in translation". To była wkręta dla nowicjuszy, że istnieje jakiś dziwny złodziejski kod, żeby nie mówić o niczym wprost. Czegoś takiego oczywiście nie ma, prawdopodobnie Rusty i Danny umówili się z tym gościem, żeby wkręcić Linusa :)
2. LeMarc miał PRAWDZIWE jajo od początku. ten gość z plecakiem był najprawdopodobniej jego znajomym, zamieszanie w pociągu było po to, że gdyby byli śledzeni (a na pewno byli) niepostrzeżenie zamienić torby. Było powiedziane, że żona LeMarca kazała mi odnieść jajo, ale on tego nie zrobił. Pewnie oddał falsyfikat, którzy wszyscy biorą za prawdziwe jajo.
Post z bardzo dawna, ale może komuś się przyda tłumaczenie.

dr_Szajkalove

w sumie nie byłam pewna, więc tego czy to LeMarc miał jako i obejrzałam jeszcze raz końcówkę- ten gość z plecakiem jest jednak agentem. Nie wiem co mi się pomyliło :) w takim razie LeMarc musił mieć nieźle dokładne info.

ocenił(a) film na 8
dr_Szajkalove

O, świetne tłumaczenie:-D
Mnie też się wydaje, że LeMarc nie posłuchał żony;-)

"Sprawdzian" Linusa był świetny; podoba mi się też absurdalny humor filmu: kiedy wszyscy rozumieją Chińczyka; albo wszystkie te spowolniające sceny z więzienia czy dyskusji o wieku Danny'ego.

ocenił(a) film na 5
waderah

film w porówaniu do części pierwszej jest bardzo slaby, fabuła strasznie spłycona, tytuł filmu nijak się ma do rzeczywistości, jaka 12 skoro w pierwszym skoku bralo udzial 9 osob a w drugim 3, szkoda gadac mam nadzieje ze 3 bedzie do przelkniecia, czekalem tylko az ta czesc sie skonczy ziewajac przy niej sromotnie