PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1017}

Niebezpieczne związki

Dangerous Liaisons
1988
7,8 51 tys. ocen
7,8 10 1 51289
8,0 30 krytyków
Niebezpieczne związki
powrót do forum filmu Niebezpieczne związki

Genialny film!

ocenił(a) film na 10

Kopalnia niezwykłych cytatów...

ocenił(a) film na 10
Lirginarga

:))"Romansować z dziewczyną znaczy robić wszystko, co jej się podoba". oraz "Ludzkość nie jest doskonała w żadnym kierunku, ani w złym ani w dobrym".

ocenił(a) film na 10
albatros23

do pierwszego cytatu jest ciąg dalszy "ale żeby ona robiła to, czego ja chcę, to inna sprawa!"
moje ulubione to:
Najprzebieglejszy mężczyzna nie dorówna w fałszu najszczerszej kobiecie;) lub "Wystarczy kobiecie trzy razy powiedzieć, że jest ładna, aby za pierwszym razem podziękowała, uwierzyła za drugim, a wynagrodziła za trzecim"
i wiele wiele innych...

Lirginarga

Jacyż Ci inteligentni ludzie są głupi ... :)

ocenił(a) film na 10
Lirginarga

Nie bije się braw tenorowi za odchrząknięcia.

Dokładnie tak, jak Liginarga napisała- kopalnia cytatów.

evqakonevqa

Dla nas (kobiet) szczęściem jest nie przegrać, dla was (mężczyzn) nieszczęściem nie wygrać.
Kiedy kobieta wymierzy cios w serce drugiej, zawsze trafi w najczulsze miejsce i rana, którą zada, jest nie do zgojenia.
Zaręczam Ci, że świat nie jest tak zabawny jak mi się wydawał w marzeniach

:):)

ocenił(a) film na 9
evqakonevqa

o tak to było mocne.... zgadzam się KOPALNIA!

ocenił(a) film na 8
evqakonevqa

Prawda. Wiele dobrych cytatów ale mnie najbardziej zapadł w pamięć ten z tenorem. I dobra mina Valmonda po tym.
Ogólnie świetny film i znakomita gra aktorów z Malkovichem na czele !

modzel94

Kopalnia Kopalnia - Można jeszcze długo kopać :):)

ocenił(a) film na 8
Lirginarga

Film oglądałam. Z tego co pamiętam bardzo mnie urzekł. Był taki ulotny a jednocześnie zostawiający piętno, taki romantyczny inaczej:) Ale dzięki Twojemu postowi, a dokładniej tytułowi, powrócę do niego i raz jeszcze uważnie obejrzę - tym razem baczniej przyglądając się wypowiedzianym myślom. Dzięki

ocenił(a) film na 10
Lirginarga

Polecam również powieść de Laclosa :) Cytaty będą łatwiejsze do wyciągnięcia.

Mój ulubiony to: "ów czar, jakiemu ulegamy niekiedy, istnieje tylko w nas samych"