mam pytanie, mam wszystkie części tegoż filmu : "czerwony smok" "milczenie owiec" " hanibal" "hanibal po drugiej stronie maski" w jakiej kolejności należny je oglądać?
Milczenie Owiec - Hannibal - Czerwony Smok ;) to jest trylogia. Hannibal - po drugiej stronie maski to jest takie uzupełnienia Hannibala. Czyli, jego młodość.
to pytanie pada za często. czy na prawdę nikt tu nie potrafi korzystać z wyszukiwarki tematów?
Kolejność: "Hannibal po drugiej stronie maski" (ale ta część była już mocno naciągana...), "Czerwony smok", "Milczenie owiec" i "Hannibal".
bzdura
czerwony smok (albo lowca "manhunter", to wczesniejsza adaptacja, bez hopkinsa)
milczenie owiec
hannibal
jest jeszcze prequel tej trylogii, hannibal po 2stronie maski
kolejnosc krecenia byla taka:
lowca
milczenie owiec
hannibal
czyli w dobrej kolejnosci mniej wiecej ale potem nakrecili tak jakby remake lowcy czyli czerwony smok juz z hopkinsem ktory jest bardziej spojny z reszta trylogii niz manhunter
ale ja wiem,ze mam racje bo to co pisze oparlem o fakty a nie o to co mi sie tylko wydaje
moglbym przyspojlerowac i i prosto wytlumaczyc jaka jest kolejnosc i dlaczego ale nie widze w tym celu bo mysle, ze kazdy kto naprawde te filmy obejrzal,a nie tylko udaje nie bedzie mial zadnych watpliwosci no a tym co nieogladali szkoda psuc zabawe
o ile kolejnosc 3filmow z hopkinsem staje sie oczywista po seansie dla chyba kazdego to nie kazdy wie, ze 1 byl manhunter,a czerwony smok to jakby remake,ale jak chodzi o moja opinie to polecam obejrzec trylogie z hopkinsem z uwagi na to, ze postac hannibala jest bardziej spojna i ogolem film wg mnie jest lepszy, a manhuntera potraktowac bardziej jako ciekawostke i osobny film
co do hannibal po 2 stronie mski to jest to prequel trylogii ale nie trzeba wcale od niego zaczynac bo jego istnienie badz nie, nie ma wplywu na oryginalna trylogie
Kolejność powstania:
"Milczenie owiec"
"Hannibal"
"Czerwony smok" (jest jeszcze starsza wersja - "Łowca", ale bez Hopkinsa)
"Hannibal. Po drugiej stronie maski"
Kolejność, w jakiej powinno się oglądać (ze względu na kolejność faktów zwartych w filmach):
"Hannibal. Po drugiej stronie maski"
"Czerwony smok"
"Milczenie owiec"
"Hannibal"