Obejrzałem trailer i zdjęcia i dochodze do wniosku że to jakaś jedna wielka głupota.nie mogę uwierzyć że ktoś to nakręcił.celem filmu jest kreacja strachu u widza w odniesieniu do najbardziej chyba spokojnego zwierzęcia jakim jest owca.
absurdalniejszego tematu chyba nie można wymyślić. ludzi atakują stada krwiożerczych owiec, ugryzieni ludzie zmieniają się w hybrydy owiec-paranoja po prostu.
owce w tym filmie przejmują rolę żywych trupów z filmów takich jak np resident evil.warto zwrócić uwagę na tę analogię i uznać film jako wariację na temat zombie.
jednak jest ona absolutnie głupia. nie pochwalam pomysłu reżysera.
To jest film z wątkiem owcy-zombie... I uważasz, że ten film ma na celu wywołanie strachu u widza? To jest krwawa czarna komedia w duchu "Martwicy mózgu", a nie wariacja na temat żywych trupów w stylu Romero.
Wystarczy spojrzeć na reklamy filmu, czy plakaty, które mają funkcję czysto prześmiewczą.
po trailerze i zdjęciach widać że reżyser nakręcił poważny horror.i wcale nie dostrzegam funkcji prześmiewczej na plakatach. bije z nich powaga krwawego horroru.
odrębna sprawa że temat jest absurdalnie śmieszny, żenujący.
Zerknij chociażby na polską wersję plakatu. Czy naprawdę straszny horror reklamowałby się hasłem
"Prawdziwy horror" ? xF
None200, oglądałem ten film wcześniej, natomiast ty oceniasz go po samym trailerze i zdjęciach. Film nie jest poważny. To typowa krwawa horror-komedia, której jedynym celem jest dostarczenie rozrywki poprzez absurdalne efekty i humor, a nie wystraszenie widza.
skoro tak twierdzisz.. może kiedyś obejrzę ten film, ale na to się w przyszłości nie zanosi.
Ogladajac trailer wyczulem tutaj komedie. Owieczki sa swietne xD. Na pewno kiedys obejrze. Lubie sie wyczilautowac przy takich filmach ;)
Co do pomysłu to jak byłam w gimnazjum to do szkolnej gazetki napisałam opowiadanie "Owcołak" - o krwiożerczej owcy, który polowała na wilki;] stare czasy, jeszcze wtedy oczywiście filmu nie było,ale i tak jak o nim usłyszałam to mi się troszkę smutno zrobiło - ktoś dorosły w Nowej Zelandii,daleko stąd wpadł na podobny pomysł co ja w gimnazjum. I nawet nie pomyślałam wtedy,że można zrobić z tego film;]
hehe dobre XD
w polsce taki film chyba by nie przeszedł(nikt by go nie nakręcił)
Krwiożercze owce absurdalne? Absurdalne są zabójcze pomidory...
Ten gatunek kina ma swoich odbiorców i wielbicieli. Od dawna tworzy się horrory bądź komedie oparte na absurdalnych wątkach na zasadzie "im wymyślniej tym lepiej". I takim sposobem mamy "Atak kobiety olbrzyma", "Atak Kobiety Osy", "Atak gigantycznych pijawek", "Atak gigantycznych pająków" i inne filmy o krwiożerczych, zabójczych, zmutowanych i butwiejących rzeczach, przedmiotach, zwierzętach, martwych ciałach itd.
Urok filmow klasy B, C, D...
Takie filmy nie muszą być mądre, realne itd. Wiele pomysłów wydaje mi się głupimi, co nie znaczy, ze na takich filmach nie można się dobrze pobawić. Oczywiście jeśli ktoś lubi ten gatunek.
Jednak TEN film jest absolutne niefajny, ponieważ jest nuuuuuuuudny. Bardzo nudny i faktycznie głupi - ale nie pomysł z owcami zombie, tylko postaci są skonstruowane w sposób ułomny.
właśnie sobie przeglądam swoje dysputy na forach, i dochodzę do wniosku , że jesteście idealnymi partnerami do dyskusji :) bo tam to się kłócą bezsensownie, wyzywają i pokazują niski poziom kultury osobistej.
jest aż tak żle. znaczy sam pomysł jest już głupi ale miałam nadzieje że chociaż ubawie się na nim trochę. ale skoro ma takie recenzje to daruje sobie wogóle. polecam film ISOLATION. to horror z krowami ;-P
Abstrahując od samego pomysłu czy też konwencji, to sam film po prostu jest nudny i źle zrobiony. Za marne pieniądze zrealizowano marny scenariusz. "Czarna Owca" nie jest, parodią, pastiszem, czy też czarną komedią, i mimo iż może taką była w założeniu twórców filmu, to moim zdaniem zamiast zabawnego filmu zrobili film śmieszny i żenujący. Zdecydowanie odradzam.
Film jest beznadziejny (kiepski scenariusz, zdjęcia i przede wszystkim sam pomysł na film nieudany).
no właśnie o to chodzi to jest głupie, tak jak straszny film...
bo to jest horror komediowy!!!
ale mi tam się podobało fajne, i lubię takie filmy oDDDD
Mnie również przeraził trailer podobnie jak None200. Owce wyobrażam sobie raczej jako "miłe zwierzątka" pasące się na łączce. Być może film rzeczywiście jest jakąś alternatywną komedią, jednak po samym zwiastunie dziecku mogłyby się śnić owce w koszmarach sennych ;).
Z drugiej strony... może i szkoda, że film nie jest przerażającym horrorem? W dzisiejszych czasach coraz trudniej o takie :).