Kazdy kto ma chodz troche oleju w glowie niech szerokim lukiem omija ten film. Infantylny glupkowaty naciagany do granic mozliwosci !!!!!!!!!!! Film dla zakompleksionych nastolatkow ktorzy siedza w ciemnych pokojach wyciskaja pryszcze i marza zeby byc super twardzielami. Jeden z najglupszych filmow jakie widzialem. I nie dopuszczam nawet do dyskusji kwestie ze to rzecz gustu bo to tak jakby ktos nosil dresy wasa pod nosem i dlugie wloski z tylu i uwazal ze to fajne i ma taki gust bo taki jest ten film wsiurski. Dno dno i jeszcze raz dno!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Obejrzyj jeszcze z pięć razy władce pedryli i połóż sie spac, niepowinienes zabierac głosu w dyskusjach i pewnie nikt Cie nielubi ... szkoda mi Cie
co mi sie w nim nie podobalo hm hm niech pomysle WSZYSTKO. I naprawde widze ze po wyciskani syfow paru mlodzianow weszlo i to rprzeczytalo i nagle nikt mnie nie lubi ojej chyba sie poplacze, Jezeli ktos jest takim bezmozgiem zeby bronic tak debilnego filmu no coz nic dodac nic ujac i jezeli wszyscy ktorzy mnie nie lubia lubia ten film Ciesze sie ze jestem sam !!!!! Ten film mial tak slaba fabule ze wstyd nazwac ja fabula raczej fabulka pasuje. Pozatym zarty w nim byly na tak niskim poziomie ze nawet wstyd sie bylo usmiechac a co dopiero smiac.! Scena sexu ludzie dajcie spokoj scena z elektrowstrzasami scena z upadkiem z wysokosfo scena z jazda na motorze itp itd w sumie kazda scene z tego filmu mozna by wymienic. Rezyser chcial zrobic fajny modny rilm a wyszlo mu gowno ktore mozna by przyrownac hm hm do czego... wiem!!!! Polskiego hip hopu!!!!!!! Tez chca byc fajni i modni wiec rymuja(bo nie nazwal bym tego spiewem) o bloku biedzie paleniu trway i w sumie wychodzi totalne gowno dokladnie jak z tym filmem. Ok czekam:D
Polski hh to wielkie dno i nie mozna tu w ogolem mowic o muzyce to tylko jakis belkot najczesciej zakomplesionych osiedlowych baranow w dresach (wogole hh to jest dno, to nie muzyka tylko slang spiewany dla takich bezmuzgow jak autorzy). A co do filmu to nie widzialem ale jesli ten koles Mud mowi ze do bani a widze jak pisze (zna sie na rzeczy) + aktor ktory gra glowna role to wiadomo co to za film = najnowsza wersja Rambo tylko na miescie i z komputerowymi efektami. Jesli to jest dla kogos rozrywka to wspolczuje, proponuje troche poczytac alo zazyc kultury z wyzszej polki, moze nawet kino ambitne gdzie czasem trzeba nad czyms pomysles, oddac sie refleksji jesli wiecie co to znaczy.
Pozdrawiam normalnych ludzi
Facet,nawet się niebłaźnij,co ty wogóle piszesz,niepodałeś nawet konkretnych argumentów flaczego tak,a teraz ja podam swoje:bardzo szybka i dynamiczna akcja,swietna muzyka,dobre efekty,odrobina humoru i sposób w jaki ten film został nakręcony,ogółem wszystko i również mam prawo stwierdzić że wszyscy którym sie niepodobał to kompletni debile(może w niektórych przypadkach to określenie nawet pasuje),ale tego nierobie ponieważ każdy ma swój gust,natomiast ojszczypiętków którzy nazywają film cytuje "gówno" i jeszcze się tym szczycą ,poprostu nie trawie,czy niemozna napisać że film jest średni i dac mu np.5 ,ja osobiście o ile dobrze pamiętam niedałem nigdy filmowi oceny poniżej 3,wiem że niektóre na to zasługują,ale na takie filmy nawet niepatrze i wracając do filmu to większosci się podobał,niejestem odosobnionym przypadkiem,film miał to wszystko co powinien mieć film akcji,a ty widacx takich filmów nie lubisz i od tego zaczyna się posta,a najlepiej to sie go w takim przypadku wogóle nie pisze,bo to sie mija z celem i wychodzi poprostu jak post kolejnego debila który niewiadomo jakim cudem trafił na filmweb,co do wyzywania ludzi którym podobał się ten film,to juz poprostu przegiąłeś na całej lini,a skad ja mam wiedzieć że właśnei ty niejesteś kolejnym zawiedzionym 8-latkiem który jeszcze nie dorósł do takich filmów,za duzo się działo i tego nie połapał,spodziewał sie czegos na dobranoc i tego nie dostał,a sposób w jakim się wyrażasz i jak traktujesz ludzi którym się podobał własnie na to wskazuje,więc życze cie jakiejś pogodnej bajki po której nie będziesz miał koszmarów,podro
na koniec zostawiłem sobie kwestie polskiego hh,niejest to mój ulubiony gatunek muzyki,nawet szczególnie za nim nie przepadam,ale są kawałki które lubie i rozumiem ludzi którzy tej muzy słuchają,bo wcale niejest złą!!!
:) No to od czego by tu zacząc... Moze od filmu bo to w koncu Film web. Naprawde nie potrzeba tu podawac konkretnych argumentow wystarczy ten film obejrzec. Ja rozumiem ze na filmy akcji trzeba patrzec z przymruzeniem oka itp itd ale na ten film trzeba bylo calkiem je zamknac. Chcesz argumentow to ci je podaje zreszta po raz kolejny glupkowata fabula, naciagane do granic mozliwosci sceny, infantylny praktycznie od poczatku do konca. I nie jestem tu jakims przeciwnikiem filmow akcji bo mozna sporo wymieniec chocby szklane pulapki czy zabojcze bronie!!! I to jest kolejny przyklad ze mam racje porownujac to do hip hopu zdarzaja sie kalibrowi dobre kawalki paktofonice przytrawil sie jeden ale Crank to w kazdym calu 1 8L ( nie wiem jak to sie pisze ale pewnie zalapiecie). A co do mojej rodzicielki to ta kobieta ma 200cm wzrostu 120kg wagi zajebiscie wielka kotwice wytatulowana na ramieniu. Skopala by wasze gowniarskie tylki a potem przelecialaby wasze stare waszych ojcow a na koniec uszyla by sobie treske z waszych zwierzatek domowych. Wiec jezeli chcecie cos pisac na mnie luzik ale na nia nie radzilbym bo was znajdzie i zabije. Dwa slowa do melwina ktory jest samotna wyspa na oceanie bezmozgu dzieki stary swiatelko w tunelu glupoty. I jezeli nie ogladales to nie ogladaj bo kolo z filmu spada z chyba dwoch kilometrow na ziemie spokojnie wyciaga komorke dzwoni do swojej panny czeka az wlaczy sie sekretarka nagrywa jakis banal i uderza w ziemie i z tego co mi sie wydawalo dalej oddycha. I caly film jest taki albo nawet gorszy!!!!
Po 1 to naucz sie czytać ze zrozumieniem (bo niepisałem NIC na Twoją matkę o co tak bardzo sie zbulwersowałeś) a po 2 to rzeczywiście ostatnia scena jest przesadzona ale bardziej niż ona jest Twoja recenzja.
Stracone??...osobiscie tak nie uwazam. Film mi sie podobal, extra montaz i muzyka, troszke przypominal mi styl Guy-a Ritchie-go z "przekretu" :), ktory note bebe uwielbiam:)
Pozdrawiam wszystkich myslacych podobnie:)
(I'm alive, I'm alive:) hehehe
Trzeba byc bezmozgiem,zeby nazwac ten film "dobrym"...Jesli dla kogos troche strzalow i innych dupereli jest wyznacznikiem dobrego kina to wpolczuje:]Ja rozumiem,ze dla tych marszczacych sie przed ekranem scena kolesia bzykajaceg panne na oczach wszystkich jest cool,bo mozna sie przy tym zabawic:D Jednak dla kazdego myslacego,to szczyt zenady i bezmozgowia !!! Nie mam zamiaru sluchac o gustach itp.bo ktos kto chwali ten film nie mam pojecia o guscie !!! Kwintesencja glupoty tego filmu jest koniec - oddajacy miernote realizacji,scenariusza i rezyserii(hmm tam w ogole byl rezyser??).Najgorszy film jaki widzialem w ciagu ostatnich kilku lat !!!Dno z metrem mulu !!!
oj ludzie ludzie. Rzeczywiście Mud trochę przesadził, ma prawo do krytyki, owszem ale kurczę bez wulgaryzmów... trolle jedne ;P
Na początek od razu przyznaje się bez bicia, nie widziałem jeszcze tej produkcji, ale...
...ale nie musiałem widzieć, żeby pozostawić ślad po sobie w tym temacie. Tak jak już wspominał (pewien jegomość:P) film nie skupia się na fabule, jest klasycznym filmem akcji z mordobiciem. Ale nie o to nie o to. O mnie ten produkt może być ujowy, ale co z tego, oglądne. Kocham ambitne produkcje, ale przecież nie mogę przez całe życie trzymać się jednego schematu. Dlaczego na rozluźnienie nie można sobie zaaplikować czegoś "szybkiego". Nie rozumiem tych komentarzy. Można wyrazić swoją niechęć do filmu, ale odradzanie w taki sposób sięgnięcia po tą pozycję jest bynajmniej nie na miejscu. Co z tego, że Ty człowieku (Mud) doszukiwałeś się w tym filmie sensu, a gdy wyszło, że jest to kolejny "kopaniec" załamałeś się i postanowiłeś nam tutaj bluzgać. Zastanów się kilkukrotnie zanim cokolwiek napiszesz. No chyba, że kochasz wszczynać zamieszanie niepotrzebną treścią.
Co do polskiego HH. Zgadzam się macie rację. Ale tylko w większości. Nie zapominajcie, że oprócz polskich raperów są też artyści, którzy mają przekaz. Sokół z WWO i jego teksty opierające się w większości na padace tego świata, które nie raz zmuszają do myślenia. Fokus, który włada słownictwem o jakim by co poniektórzy z Was mogli tylko pomarzyć, nie tylko doskonale komponuje teksty opierające się na samym życiu, ale także potrafi się odnaleźć w muzyce klubowej (drum and bass) i bujać publiką. Rahim, facet który dopinguje, można powiedzieć, Wojtka Alszera (Fokusa). Dysponuje szerokim repertuarem, oddaje się całkowicie kulturze HH, słownictwem prześciga samego Fo, a to nie lada wyczyn. Nie zapominając o talencie Pezeta, EldoKa, chłopaków z Fenomena... Ludzie, czy wy słuchaliście ich płyt? Co wy mi tu pieprzycie. Większość z Was skacze przy "muzyce" techno, które zawiera wstawki wyśmiewanego przez was DISCO (pamiętacie POLO). Czy to całe techno może być przewodnie? A lepiej, może trafiłem na fanów Jacka Cygana, czy też tych którzy wiedzą że Marek kocha Jolę, ale Jola wybrała już Roberta tralalalala.
Kilka ciekawych fragmentów tekstów wymienionych gości:
Fokus:
"Ja rzeźbię ciszę słowami dla Ciebie. Pod powiekami
na niebie z gwiazdozbiorami F.O.K.A. pokazuje siebie.
Będę jak dynamit i pod gruzami pogrzebię to,
co nie da mi myślami przybiec do Ciebie w potrzebie.
Nie weźmie mi tego ani spanikowany świat, ani ci z drani
wychowani na nim, zanim nie utracę zmysłów jak Tytanik,
zanim zanik pomysłów da mi znak, ja
pomnikami tenże soundtrack wypełnię jak farbami."
Rahim:
"Czy to coś więcej, coś ponad nami
Może to ktoś, kogo ręce sterują linkami
Może myśli twe są czyimiś obrazami
A my tylko ich dzierżawcami
Może wyśnić, że gną swymi rozmiarami
Pną się poza ramy są pozorami
Iluzjami, transferowanymi neuronami
Etapami czy procesami
Koporacja myśli pod kopułą
Tabularaza wyborną formułą
Demokracja myśli regułą
Może tylko ułomną fabułą"
Sokół:
"Czuje smak chwili, choć była bardzo krótka
Smak jak ciepła wódka z plastikowego kubka
Kto pił życia nektar- zna ten smak
To chwila, a pamiętasz jak pachniał wtedy świat
Znasz gęstość powietrza, odcień czerni
W tych momentach czapki z głów nawet niewierni
Nie liczni nie mają uczuć, bo je zabili
I zjedli zęby na pierdoleniu takiej chwili
Pamiętam!To nie Bahama- to na Banacha szpital
Ojciec na raka ze śmiercią się witał
Na korytarzu świetlico-kaplica
Pacjenci, penitenci- chęć życia
Kineskop w który chorzy patrzą gdzieś w głąb
Widząc tam coś, co jest daleko z tąd
Więc choć, pomaluj mój świat- łzy w oczach
Byłem tam jako nastoletni chłopak
Popatrz!Jeszcze wcześniej zły moment mnie dopadł
Tbilisi- pierwszy czerwca, zabawa
Kolejka linowa w dzień dziecka się urwała
Byłem na dole, na szczęście nie na na górze
Widoku ciał jednak nie powtórze wam
Mam kilka chwil w życiu w których pamiętam smak powietrza
I niezapomnę ich choćbym chciał,
Chyba, że porzucę to w tych tekstach
Ciau, cześć, pa WWO, Hemp Gru, Intouchouble"
"Adoptowane dzieci przez pedałów
Gloryfikacja wynaturzeń ciągle mało
To nietolerancja już zdmuchnij kurz
Z drugiej strony ksenofobia
Kierowanie się skóry kolorem
W każdą stronę jest chore
Branie tylko po to żeby brać
Ćpanie tylko po to żeby ćpać
Traktowanie kobiet tak jak szmaty
Traktowanie jak kobiety szmat
Ludzi pracujących jak automat ilu
Szary szereg taki samych robotników
Robotyzacja życia szamać kimać tyrać
Również taki sen o tym
Że nie będziemy chodzić do roboty
Bo zrobią to za nas maszyny i roboty
Też jest chore
Pomiędzy religiami wojny
Nie zabijaj zabij bądź giń
Bądź spokojny
Czy to też część religii
Dalej niszczenie nadwyżek jedzenia
Kiedy inni umierają z głodu
Wielkie cła podatki od dochodów
Po to by utrzymać armię
Pierdolonych urzędników zła
Niszczenie ziemi
Odcinanie od korzeni
Coraz mniej zieleni
Ludzie popierdoleni
W cyberprzestrzeni
Pedofilia
Rozwalanie mózgów małych dzieci
Aż do śmierci
Za mało czasu by wymienić
Wszystkie zarażone rzeczy
Niektórych kwestii już się nie uleczy
Przykazania
Już najmłodsi nie traktują ich poważnie
Wysadźmy się w powietrze dziś w centrum o 16
Razem raźniej życie depcze wyobraźnię..."
"Na tym świecie jest wiele pięknych plansz i pod światów miliardy
Ale nie każdy jest dla ciebie otwarty
Jeśli sam jesteś mentalnie martwy
Otwórz umysł, rozjeb kraty własnej wyobraźni
Nie jest łatwo, ale efekt jest warty
Zostaw to zamiast robić sobie jazdy
Nie umiesz szczęścia zauważyć, może za wysoko patrzysz
Niżej, niżej to gdzie chodnik, ulice, domy
Nie chodzi o to, spójrz na ludzi, chodzi o nich
Nie jeden już poważnie zapętlony
Robi żeby wydać i wydaje by pokazać, że jest zarobiony
Nie myśl nawet o tym, po czym stał byś się spalony
Powtórzmy jedną rzecz, zanim powiemy wszystkim cześć
[Jędker]
Jesteś w porządku, nie ma co się trzęść"
Ok, szukam śmiałka, który przekona mnie, że Ci goście to nie artyści, że nie mają racji, że ta muzyka nie jest nam słuchaczom rapu potrzebna, że HH to kicz. Dodam tylko, że nie raz wyszedłem z dołka słuchając tego. Nie wszystko co pięknie wygląda piękne jest w rzeczywistości, ale niektórym niestety mydlą oczy nadal tą sztuczną pięknością. A rap choć kojarzy się z czymś brudnym wcale taki nie jest.
A jeżeli mówicie HH, to sorry, ale nie wciskajcie między HiH 18l i ich "ziomali". Nie wypada:P
Zanim zaczne smiac sie z hh to pozwól ze zauwaze ze jezeli nie ogladales tego filmu to sie po prostu nie odzywaj. Nire doszukuje sie w kazdym filmie wiekszej glebi itp itd ale nie lubie bezmyslnej glupoty i ... nie bede sie powtarzal co mi sie w tym filmie nie podobalo bo wystarczy poczytac sobie wyzej. Natomiast nie bede cie przekonywac ze oni nie sa artystami poniewaz jest to tak oczywiste ze nie trzeba tego robic jezeli tego nie widzisz no coz...
"zanim nie utracę zmysłów jak Tytanik,
zanim zanik pomysłów da mi znak, ja
pomnikami tenże soundtrack wypełnię jak farbami." no coż prawdziwy artysta poeta nie ma co zaluje tylko ze brakuje tutaj podkladziku. Zgadzam sie facet ma do przekazania cos waznego glabokiego czekaj czekaj jeszcze raz "zanim .. jak tytanik..pomnikami.. soundtarck ... farbami" i juz mi lepiej kurde przekonales mnie...
"Czy to coś więcej, coś ponad nami
Może to ktoś, kogo ręce sterują linkami
Może myśli twe są czyimiś obrazami
A my tylko ich dzierżawcami
Może wyśnić, że gną swymi rozmiarami
Pną się poza ramy są pozorami
Iluzjami, transferowanymi neuronami
Etapami czy procesami
jadac z wami
latajac balonami
nad przestrzeniami
z amerykanami
oni sami
ami
ami
ami
No kurde mickiewicz wymieka czekaj czekaj rym bialy kurde nie ...
"Kto pił życia nektar- zna ten smak" hm hm jak to zrozumiec Zycia nektar zycie bierze sie z polaczenia jajeczka z plemnikiem zycia nektar ...sperma?? czyzby kolega ktory to pisal znal ten smak no coz ten tekst mniej do mnie dociera bo ja nie znam tego smaku:) A ty??
"Adoptowane dzieci przez pedałów
Branie tylko po to żeby brać
Ćpanie tylko po to żeby ćpać
Traktowanie kobiet tak jak szmaty
Traktowanie jak kobiety szmat
Również taki sen o tym
Że nie będziemy chodzić do roboty
Bo zrobią to za nas maszyny i roboty
Też jest chore
Po to by utrzymać armię
Pierdolonych urzędników zła
Niszczenie ziemi
Odcinanie od korzeni
Coraz mniej zieleni
Ludzie popierdoleni
W cyberprzestrzeni"
O fuck starczy prosze juz starczy jakiz ten swiat straszny i zly dobrze ze mi o tym mowia w koncu to widze te wspaniale przenosnie niedomowienia pol slowka.
kurde to nie takie trudne moze i ja sprobuje
"Swiat jest do dupy
z moralnosci wypruty
dziwki dilerzy pedofile
to jest chore powiem wam tyle"
itd itp
ja tez moge byc artysta HURAAAAAA!!!!!!!!
"Na tym świecie jest wiele pięknych plansz i pod światów miliardy
Ale nie każdy jest dla ciebie otwarty
Jeśli sam jesteś mentalnie martwy "
WoW!!!!! po prostu WoW nie wiem co powiedziec
Na tym świecie jest wiele pięknych plansz i pod światów miliardy
kurde o tym nie wiedzialem dzieki
wiele pieknych plansz i pod swiatow miliardy kurde no powtarzam sobie to i nie moge uwierzyc naprawde bomba wiele pieknych plansz i podswiatow miliardy.piekne
Dziekuje ci stary bo powiem szczerze ze nigdy nie wsluchiwalem sie w ich teksty tam jakis refrenik uslyszalem zobaczylem grozne miny raperow jakis tam podkladzik. ale teraz mam pelen obraz dzieki jeszcze prosze jesz jak mozesz chetnie poczytam i skomentuje
a i jeszcze jedno nie wyskakuj mi tu z jackie cyganem czy disco polo tylko wejdz sobie na mojego bloga i poczytaj sobie i posluchaj dobrej muzy . na razie jest malo ale obiecuje odrobie lekcje i dorzuce wiecej.
no coz pozostaje mi powiedziec elo ziom i do zoba
Możesz se to zimpretować jak chcesz ale pasuje do ciebie w 100 %
"Ej, ty kolo chciałbyś błyszczeć jak diament?
Lecz jesteś fermenciarzem i tylko siejesz zamęt
Zmieniasz styl trzy razy na godzinę
Dla mnie zostaniesz zwykłym marnym skurwysynem
Ej, ty kolo czaisz o co przypierdala?
Podrabiane prawilniaki trzymają się z dala
Dla takich jak ty jesteśmy chamami
My takich jak wy nazywamy lamusami
Niegdyś w ząbek czesany dzisiaj w kółko golony
Uważaj buraku, bo zostałeś namierzony"
"Lamusów trzeba gnać i sprawa jest zamknięta (ciach)"
PS. Film nawet fajny ale wiadomo jak kogoś bili w dzieciństwie to może sie niespodobać...
hahahahahahahahahahaha spoko no to zes sie popisal dziekuje ci bardzo piekna wizytowka polskiego hh tylko pogratulowac. A tak naprawde najwiekszy dramat hh jest taki ze nie potrzeba go interpretowac bo chlopaki pisza tak prosto zeby nie powiedziec prostacko co zreszta widac powyzej ze nie ma potrzeby interpretacji. zreszta nie ma co tu sie dziwic jakby zaczeli komplikowac swoje teksty jakies przenosnie metafory onomatopeje:)... to ich "ambitni" sluchacze pewnie by sie odwrocili od nich bo do cholery nic by nie rozumieli. pozdrawiam zycze szczescia na twojim kwadracie lawce pod blokiem czy gdziekolwiek przebywasz i cokolwiek tam robiesz ZIOM!!!!!!
Największym dramatem jest to że obrażasz kogoś za to jakiej muzyki słucha to co ty prefrujesz też nie jest złe i np mi sie podoba widziałem w blogu ale... nawet jeśli by mi sie nie pododobało nie pisał bym że jestes mało "ambitny" czy cos takiego nie znam cie ale jak oceniasz ludzi po tym czego słuchają to znaczy że jestes jeszcze bardzo młody albo cos z toba nie tak..
Pozdro
Tak naprawde to przedewszystkim atakuje ten denny film bo troche zeszlo z tematu i sam hip hop (polski) a moja ostatnia wypowiedz byla odpowiedzia na tekst ktory podrzuciles piszac ze to o mnie wiec i tak bylem bardzo lagodny a co do dobrej muzy to zamierzam dorzucic na swoim blogu znacznie wiecej wiec serdecznie zapraszam.
powiem Ci że umiesz przyciągać ludzi na forum... szkoda że niepotrafisz nic więcej.
Krytykować hip-hop i mieć na swoim blogu Beastie Boys... hmmm paradoks?? Ahh pewnie powiesz, że krytykujesz tylko polski hh... no tak... jest tak samo denny, jak polski rock, metal, punk, bo co to za artyści, którzy jedynie co potrafią to "brzdękolić" na gitarze i drzeć się do mikrofonu (śpiewać??)... nie wspominając już o muzyce elektronicznej, gdzie tam nawet nikt śpiewać nie potrafi, tylko układają jakieś denne podkłądziki na swoich komputerkach... nie zapominajmy o muzyce klasycznej gdziee... zastanów się człowieku...
Film zjadliwy, niektóre rzeczy naciągane fakt, jeżeli jednak znudziły Ci się szklane pułapki i zabójcze bronie to można obejrzeć....
Hmmm... Hip-hop? A może coś takiego...
(Offtopic, nie mający wiele wspólnego z filmem.)
"W otoczeniu miernot, sam jak palec, mówił:
"Skromność jest tylko jedną z moich wielu zalet".
Tutaj gwiazda, pojechał zanieść prawdziwą
Sztukę na zachód. Wrócił. Spytałem, jak było.
"Nie ma o czym mówić, podbiłem Nowy York;
Raz w zimie, ludzie na Brooklynie
Wynosili mnie na rękach z klubu." Sprawdziłem.
Nie żebym nie wierzył, ale z nudów.
I wiecie, nie kłamał. Nie wątpię, bo przecież
zgadzało się we wszystkich detalach, z wyjątkiem
kilku znaczących jak Cejlon w sporcie.
Nie na Brooklynie, tylko w Greenpoincie.
Nie na rękach - na nogach. Latem, a nie zimą.
I nie z klubu, tylko sklepu z wędliną.
Więc nie mów o tym, jak toczysz swój głaz narzutowy.
Kiedy ja toczę swój, to go nie rusz.
A skarabeusz toczy g*wno.
Skarabeusz toczy g*wno.
Chyba jednak skarabeusz."
Afro Kolektyw - "Solo jamz głaz narzutowy"
Przepisane łopatologicznie, bo do rytmu, ale tekst, wykonanie i sam podkład - ot, gitara i parę akordów - naprawdę niezłe. Polecam.
A mnie sie tam podobał film, a jakos nie uważam się za debila. Niezły odmóżdżacz zwłaszcza po cieżkim tygodniu nauki, tylko trzeba potraktowac go bardziej jako komedię a nie film akcji. Poza tym warto czasem obejrzec coś odmóżdżającego. Nie samymi ambitnymi produkcjami zyje człowiek:). A hh nie słucham i w ogole nie wiem co ma on do filmu ale ok. Pozdrawiam
I tu się zgadzam w 100%. Nie ma się co rozczulać, jak ktoś miał trudne dzieciństwo to wypisuje takie teksty jak 'Mud' ... to przyciąga ludzi do forum, ale czy o to chodzi...
Film jest dynamiczny, "odmóżdża" no i przede wszystkim jest lekki. Jak ktoś chciałby się zrelaksować przy filmie akcji z elementami komedii to polecam :)
Pozdr
Jak ktos chce sie zrelaksowac po ciezkim dniu przy prostym kinie akcji to polecam... zabojcza bron , szklana pulapke, ostatniego skauta, snatcha, porachunki i 100tys innych filmow ale nie ten. I o co wam chodzi z tym dziecinstwem wcale nie mialem trudnego!! pozdro
@Mud nie wiem kto cie wystrugał ale zmarnował kawał drewna, ten film jest zajebisty akcja jest praktycznie przez cały film, film jest podobny do gry GTA. Mud to poleć jakiś film może powiesz że "harry portier", albo "eragon"
bo wolisz filmy tego typu które wymieniłem które są prawdziwymi shitami. film oceniam 8/10.
Pozdro!
Film znakomity. 8/10 ze względu na dynamikę, akcję i pomysłowość... :]
Dałbym niżej no ale czego się nie robi dla Amy Smart :D... A ten jakiś koleś to śmieszny jest błee... Niech sobie idzie posłuchać US5 albo TH <peace>...
"harry portier"?? Rozumiem ze to takie smieszne mialo byc, portier nie potter ha ha usmialem sie po pachy i t5o drugie "eragon" ... no coz nie ogladalem zadnego wiec ciezko mi sie wypowiadac chociaz przyznam ze "wladca" mi sie podobal. jezeli chodzi o filmy jakie bym polecil to wystarczy zagladnac w moje ulubione ale to pewnie zbyt duze wyzwanie dla takiego gejusza to jest geniusza, ty lapie twoj dowcip. I naprawde nie chce mi sie powtarzac tego po raz setny jak glupi byl ten film poprostu glupi szersze wywody mozna poczytac wyzej. teraz tak na szybko tylko to mi przychodzi do glowy. No w sumie jeszcze infantylny takie trudne slowo ale doskonale pasuje do tego filmu jak i do dojrzalych twardzieli ktorzy go chwala. Wiem wiem chcielibyscie byc takimi herosami jak bohater tego filmu i uprawiac sex na oczach tlumu co ja mowie wy w ogole chcielibyscie uprawiac sex...
hmm, widze że ładnie się tu "jedziecie", miłej zabawy:)
Jak dla mnie to był to poprostu średni odmózdrzający dynamiczny filmik akcji jakich wiele, z kilkoma ciekawymi scenami - miło się oglądało (przymykając oko na wszelkie bolączki);)
@Mud - nie wiem za kogo Ty się masz ale z twoich wypowiedzi wynika że masz się ponad wszystkimi, krytykujesz polski hh - tu się z tobą zgodzę, choć pewnie są wyjątki to sam preferuje całkowicie inną muzykę.
W odróżnieniu od ciebie staram się nieoceniać ludzi po muzyce. Oceniasz wszystkich tych co im się ten filmik przyjemnie oglądało jako cyt: "wyciskani syfow paru mlodzianow" i "Wiem wiem chcielibyscie byc takimi herosami jak bohater tego filmu i uprawiac sex na oczach tlumu co ja mowie wy w ogole chcielibyscie uprawiac sex..." itp. rozumiem że jesteś wielki znawca ludzkiej psychiki, ale uwierz mi - tu się twoje tezy niestety niesprawdzą. Zresztą ten film chyba nie jest wart tyle nerwów, szybko się obejrzało - szybko się zapomni:)
pozdrawiam
Ale kto tu mowi o nerwach ja sie swietnie bawie. Przeciez chyba o to chodzi zeby sie wzajemnie pojechac bo wtedy jest ciekawiej. Zdecydowanie wole tak niz wzajemne lizanie tylkow w stylu mnie sie ten film nie podobal ale szanuje twoje zdanie i rozumiem je ble ble ble czy moge cie polizac po tylku. Jezeli dla mnie film ten byl totalna pomylka to o tym pisze i nie zastanawiam sie nad tym bo ogladajac i oceniajac filmy kieruje sie emocjami a ten film strasznie mnie wkurzyl i wchodzac na to forum i widzac tyle zachwytow nad tym filmem nie moglem sie oprzec i napisac to co mysle i tak jakos sie kreci:) pozdro
No to jest oczywiste że cie ten film wkurzył, co zresztą widać po twoich wypowiedziach.
Tylko nie zawsze trzeba po sobie jechać żeby było ciekawiej (no są takie sytuacje gdzie czasem niemożna się powstrzymać).
Jeśli dla ciebie każda wypowiedź osoby która szanuje zdanie innych jest "lizaniem sie po tyłku" no to kurcze naprawdę żal mi Ciebie. Przez takie nastawienie filmweb zawsze zostanie zbieraniną tzw. "dzieci neostrady" czyli kompletny brak kultury i szacunku wobec innych użytkowników.
Wiele osób kieruje się emocjami oceniając filmy (jak nie każda), tylko one zazwyczaj nie "jadą" po wszystkich co im się podobał:)
Kończę już te pseudo-umoralniające teksty bo nie wiem czy to ma większy sens.
"Film dla zakompleksionych nastolatkow ktorzy siedza w ciemnych pokojach wyciskaja pryszcze i marza zeby byc super twardzielami. Jeden z najglupszych filmow jakie widzialem. I nie dopuszczam nawet do dyskusji kwestie ze to rzecz gustu bo to tak jakby ktos nosil dresy wasa pod nosem i dlugie wloski z tylu i uwazal ze to fajne i ma taki gust bo taki jest ten film wsiurski"
Po czym mowisz ze fajnie jest jeździc po sobie i wyzywać sie z kimś kto ma inne zdanie. Zastanów się drogi Mudzie kim jesteś. Pozdrawiam
Zastanów się drogi Mudzie kim jesteś.... Homo Sapiens??? I wlasnie o tym mowie zaczynacie spuszczac z tonu i juz coraz mniej mam natchnienia do pisania. jezeli bym z gory tak ostro nie zaatakowal to caly wpis zakonczyl by sie na dwoch wypowiedziach. a tak zebralo sie z tym juz 33 calkiem niezle... Niestety skonczyla w was sie para a przez to i we mnie chyba ze znowu ktos napisze ze chce chuja do dupy moze cos jeszcze sie powyzywamy bo tak spokojnie i grzecznie jest nudno... zal mi ciebie , zastanow sie kim jestes beznadzieja. Chyba musze dalej ogladac debilne filmy dla masturbujacych sie nastolatkow i jechac je na forach to moze jeszcze trafie na ktoregos z was :) pozdro
Po przeczytaniu tak inteligentnych rozważań już wiem czemu żadko się tutaj udzielam:).
Co do filmu hmn...David Lynch to to nie jest.Ale uważam, że film jest dobry.Jeśli ktoś szukał w nim głębokich przemyśleń i przesłań to powinien sobie darować oglądanie takich filmów bo nie po to są one robione.
Do nich trzeba przymrużonego oka i więcej luzu.
Film był według mnie taki sobie choć miał kilka ciekawych pomysłów - jak zdjęcia i przede wszystkim montaż - trzeba przyznać że to oryginalne podejście do kina akcji - nawet jeśli fabuła nie powala - ale tak się zastanawiam Mud - że pierwszym argumentem dla którego negujesz film są jakieś pryszczate nastolatki - że niby jak to ma się do filmu? może byś jednak argumentował konkretnie a nie chowasz się za jakimiś dupnymi przykładami? może sam jestes taki i tylko piszesz to by inni nie pomyśleli że się do nich zaliczasz i uwazali cie za niewiadomo kogo? Super twardziela? Po tej "recenzji" juz nim jestes...bo bez kitu gdybys poprostu ten film zjechał i podał co cie tak w nim razi to ok. Ale taką argumentację mógłbym sam napisać nie oglądając wogóle tego filmu - a jak ten film był dla ciebie dnem i wsiurą to obejrzyj sobie wiedzmina badz happy people i sam osadz co jest naprawde dnem. Aha nie jestem wybitnym znawcą naszego hiphopu ale skoro Ty zaliczasz 18l do niego to naprawdę "znasz się" na rzeczy
ej stary, ten film nie ma przesłania. nie znajdziesz w nim morału, bo widze że chyba tylko takie filmy preferujesz. W tym filmie chodzi o akcje, efekty specjalne i żeby obejrzeć go z kumplami przy piwku !
to nie twoja wina,ze akurat dostales okresu jak ogladales ten film!ale to takze nie wina Cranka;))
jak dla mnie film był oki..1.5 godziny szybko zleciało,ja sie nie nudziłem,akcja,akcja i jeszcze raz akcja..wiem "mudzie" ze to nie "moda na saukces"(pewnie z mama ogladasz) i film nie ma duzo tresci ale autorem tego filmu nie chodziło o głebie tylko pokazanie filmu w maxymalnym tepie i jak dla mnie im sie to udało.zgadzam sie z typem ktury porównał ten film do GTA bo cos w tym jest.jeszcze sprawa polskiego hh.ty pie...lony fraj..rzyno a jaki inny gatunek muzyki nie sie w sobie wiencej tresci niz hh??!!??wqrwiłes mnie bardzo bo na film mogłes sobie narzekac ale nie na cos co akurat polskim wykonawcom HH wychodzi moim zdaniem bardzo dobrze.zreszta nie tylko moim bo reszta swiata tez nas chwali,a ty mała popierdułko porównujesz to do gówna. wiem ze zrobiłes to specjanie zeby tylko wywołac burze i jestes bardzo z siebie zadowolony,teraz siedzac w tej swej małej komorze z kturej nie ruszasz sie od komuni.mama cie za mało tuliła papa za dużo.sie nie bende rozkrecał bo szkoda mi...cie strzała starzała,twoje usta,moja.....pała/o-MUD(malutki udaje dużego)