PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96128}

Szklana pułapka 4.0

Live Free or Die Hard
2007
6,9 126 tys. ocen
6,9 10 1 126251
5,9 29 krytyków
Szklana pułapka 4.0
powrót do forum filmu Szklana pułapka 4.0

Jeśli jeszcze nie wiecie, to informuję, że najnowsza Szklana Pułapka otrzyma w USA oznaczenie PG-13. Dla tych co nie wiedzą co to oznacza:

-brak, lub bardzo niewielka ilość krwi
-szybkie ujęcia scen walk, w których gó*no widać
-ograniczona ilość używek na ekranie (czyli McClane musi rzucić palenie)
-przemoc na poziomie Spider-Mana i innych Ghost Riderów
-dozwolone są tylko 2 słowa "FUCK", więc koniec z wiązankami.. Motherfucker jest niedozwolone w filmie PG-13, więc prawdopodobnie zobaczymy to samo co w AvP, tzn bedzie to cos w stylu "yippie ki yay motherf..(BOOOOM!)"
-durne 13-letnie dzieci mogą przyjść do kina

Żeby nie było, oto źródło:
http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=3697&count=0

Jeśli te plotki okażą się prawdą, to nie wiem jak wy, ale ja chyba poczekam az Die Soft wydzjie na DVD.

ocenił(a) film na 7
zolmaster

stry,jesli to jest prawda to czuje się zażenowany,zniesmaczony i wkurzony bo co to za die hard jesli nie ma wulgaryzmow,brutalnosci,papierodsow(!)
boje sie ze postawili doszcetnie na efektownosc ale klimatu 0.Boże jestem w szoku i boje sie.....

damek1690

Najgorsze jest to, że to przeciez nie jest pierwsze takie posunięcie wytwórni 20th Century Fox. Kilka lat temu zniszczyli nam serię Obcego i Predatora, wypuszczając AvP z oznaczeniem PG-13. Czy ta lekcja ich niczego nie nauczyła? Bo teraz zanosi się na to, że będziemy mieli wykastrowanego McClane'a..

Jeśli Wam się chce i myślicie, że to coś da to możecie podpisać tę petycję do Foxa:

http://www.petitiononline.com/lfodh/petition.html

ocenił(a) film na 3
zolmaster

Myślałem, ze to jakas prowokacja. A to rzeczywiście jakiś koszmar, tak skrzywdzic jednego z najlepszych bohaterów kina akcji. Petycje podpisałem, ale birąc pod uwagę fakt, że byłem 445 osobą, to raczej szanse sa marne, ze cokolwiek to zdziała.

ocenił(a) film na 7
zolmaster

"There are certain things that a Die Hard fan wants in a Die Hard film: extremely violent action, and Bruce Willis saying motherfucker"

Popieram! Podpisane. Ten film to będzie tragedia bez m.in. tych rzeczy!

zolmaster

Co za kretyni wpadli na ten pomysl ?! Po co ograniczac film do takich pierdol zeby wpuscic 13 letnie dziec !! To bedzie jakies gowno. Ale jedynke ogladalem jak mialem 9 lat :P

Misieq_krk_skate

Na pomysł wpadła wytwórnia, bo myśli że w ten sposób zdobędzie szerszą widownię i zbije na tym więcej kasy..

Dlatego, przeciwnicy dziecięcej Szklanej Pułapki łączcie się :D Nie idźcie na tę profanację do kina, poczekajcie aż na DVD wyjdzie nieokrojona wersja.. Nie wspierajmy niszczenia legendy naszych ulubionych filmów! :D

aha, to jeszcze nic oficjalnego, możliwe że Fox na skutek protestów zmieni decyzję. Nie dalej jak za kilka tygodni powinniśmy już wiedzieć.

Misieq_krk_skate

ja i tak obejrze film.Bo lubie ogladac Szklana Pułapke

Kinomaniak20

I właśnie w tym tkwi problem, to już nie będzie ta sama, stara dobra Szklana Pułapka, którą lubilismy oglądać..

ocenił(a) film na 7
zolmaster

ja sie strasznie obawiam,szklana pułapka nie jest wybitnie brutalnym filmem choć są sceny któe pod tym względem zapadają w pamieć(lód w oku,seria po kolanach z mp5...)jesli zabraknie tego typu scen to to bedzie gowno.przecez szklana pulapka to nie film dla dzieci!!!
komerch zżera wszystko,jeszcze i mmało kasy...

ocenił(a) film na 1
damek1690

pieprzone PG-13 mozna byc w 100% pewnym po tym certyfikacie ze to bedzie shit :P

ocenił(a) film na 7
predator895

ej sluchajcie,myslicie ze jak die hard wyjdzie na dvd to bedzie nie okrojona..a moze wogole ta czesc NIE ZAWIERA brutalnych scen....hmm...moze woogle nie jest szklana pulpka.....????co myslicie??

damek1690

PG-13? To ja podziękuję... miałem się zamiar wybrać pierwszy raz od ponad roku do kina (ceny, ceny, ceny biletów) a tu jeb taki c**j wielki. Powinienem wam kopa zasadzić za AVP. Sądziłem, że po tamtym wam przeszło ale widzę, że nie! Widać czym dla was jest kino, szmaciarze. Byle tylko jak najwięcej w box office'ach zgarnąć. Kategoria "PG-17" czy "Rated" już nie gwarantują takich zysków. To nie Polska gdzie dwóch na oko 13-latków siedziało obok mnie na sali na seansie "Kill Bill". Tam cię nie wpuszczą i koniec gadki. Ale chwila, moment... zawsze można pociąć film by się spodobał oceniającym W MPAA i problem z głowy. Zamierzają nas skasować podwójnie:
1 - za bilet
2 - za DVD z "nigdy wcześniej nie pokazywanymi scenami".

A, że wydawcą będzie imperial (celowo z małej) to ja już wiem w jakiej cenie będzie to DVD.

Zainteresowanych tematem odsyłam pod:

http://www.filmweb.pl/This+Film+Is+Not+Yet+Rated+2006+o+filmie,Film,id=298755

Znajdźcie, zassijcie i będziecie wiedzieli o co chodzi w amerykańskim przemyśle filmowym.