Paul Liebrandt - kucharz, cudowne dziecko, ignorant, szef, artysta, buntownik, perfekcjonista, innowator. W wieku 24 lat został najmłodszym kucharzem, który otrzymał... Zobacz pełny opis
Paul Liebrandt - kucharz, cudowne dziecko, ignorant, szef, artysta, buntownik, perfekcjonista, innowator. W wieku 24 lat został najmłodszym kucharzem, który otrzymał upragnione trzy gwiazdki od New York Timesa (m.in. za węgorza z fiołkami i czekoladą) i stał się wschodzącą gwiazdą na scenie haute cuisine. Krytycy piszą o nim z jednejPaul Liebrandt - kucharz, cudowne dziecko, ignorant, szef, artysta, buntownik, perfekcjonista, innowator. W wieku 24 lat został najmłodszym kucharzem, który otrzymał upragnione trzy gwiazdki od New York Timesa (m.in. za węgorza z fiołkami i czekoladą) i stał się wschodzącą gwiazdą na scenie haute cuisine. Krytycy piszą o nim z jednej strony "pianista, który odkrył kilkadziesiąt nowych klawiszy", ale z drugiej nazywają jego potrawy "wynikiem nieudanego eksperymentu naukowego." Paul Liebrandt jest obiektem uwielbienia i nienawiści ze strony krytyki. Kamera towarzyszy Paulowi przez dziesięć lat i pokazuje jego proces twórczy w kuchni, a także tytanicznie ciężką pracę, długie godziny i poświęcenie, niezbędne, żeby odnieść sukces w twardym świecie haute cuisine w Nowym Jorku. Zgłębiając skomplikowane relacje między krytykami, kucharzami i właścicielami restauracji, film wnika w życie bezkompromisowego młodego kucharza, wyprzedzającego swoje czasy.