PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183727
5,9 52 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur
ocenił(a) film na 8
LadyMovie

Nigdzie w sieci tego nie ma. Jeśli jednak znajdziesz to podeślij też mi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
LadyMovie

Mam, ale w oryginale. Polskiej wersji nigdznie nie widziałem.

ocenił(a) film na 6
pawelwo

podbijam temat...

użytkownik usunięty
cytrynowe

Najpewniej trzeba będzie poczekać na dodruk książki,który pojawi się wraz z premierą filmu. Mam nadzieję...
Pierwszy raz zwiastun zachęcił mnie do przeczytania powieści nim zobaczę ekranizację :)

ocenił(a) film na 6

Na allegro są dwie sztuki - 50 i 80 zł plus przesyłka. W księgarniach internetowych nie ma... eh, chciałam zobaczyć film w kinie, ale najpierw przeczytać książkę. No i cały misterny plan w pi... do kosza :].

ocenił(a) film na 7
Anawika

Zawsze mozna kupic ebooka po angielsku na amazon kindle store za 12$>

ocenił(a) film na 6
pontyak

jasne że można kupić wersję angielską, tylko co jeśli nie znam na tyle dobrze języka, aby czytać tego typu książkę w angielskiej wersji? nie wrzucę jej przecież w translator googla ;).

Anawika

sprawdzałaś w bibliotece?

Przynaje ze mam tak samo:) byla raz aukcja na allegro, ale niestety zawartosc mojego portfela nie uczynila mnie jej wlasnoscia a szkoda:)

ocenił(a) film na 9
LadyMovie

ja mam ebooka ale po angielsku i jakby ktos kto tlumaczy sie zainteresowal moge przeslac

ocenił(a) film na 10
LadyMovie

Wydawca który ma prawa do tej książki na pewno nie popełni błędu (a może?...) nie wydając jej ponownie na naszym rynku :)

ocenił(a) film na 8
Apophis_

Prawa do książki ma MAG, który planuje wydać ją w listopadzie zarówno w miękkiej "filmowej" okładce jak i w lepszym wydaniu, w twardej oprawie.

LadyMovie

cenowo książka jest chora, bd czekał na film...

ocenił(a) film na 8
cripticul

Niniejszym ogłaszam, że lżej mi na duszy o 70 zł. Chora cena jak za używaną książkę, ale przymierzałem się do zakupu już od dawna. To było nieuniknione :). Odnośnie nadchodzącej ekranizacji mam dość mieszane uczucia, więc wolę zapoznać się z doskonałym ponoć dziełem pisanym.

jojok21

Wachowscy musieli wprowadzić trochę zmian w scenariuszu, więc nie spodziewaj się, że wszystko w filmie będzie takie jak w książce. Ale podobno David Mitchell zaakceptował wszystkie zmiany, więc chyba można być dobrej myśli :)
Trochę ci zazdroszczę, że będziesz czytać tę książkę po raz pierwszy. Jak ją skończyłam to pomyślałam sobie, że chciałabym sobie usunąć pamięć o niej i przeczytać ją jeszcze raz :)

ocenił(a) film na 8
piyoko

Oj, po tych gloryfikujących słowach moje oczekiwania wobec książki gwałtownie wzrosły :). Pompujesz balon :). Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

ocenił(a) film na 6
jojok21

Em, to było do uniknięcia. 7 listopada ukazuje się wznowienie "Atlasu Chmur" w twardej oprawie i przyzwoitej cenie (45 zł).

ocenił(a) film na 8
Mlodzik91

Wiem. Sęk w tym, że nie chciałem czekać. Wtedy będę to miał już dawno przeczytane ;).

ocenił(a) film na 6
jojok21

Rozumiem. Ja wypożyczyłem egzemplarz z biblioteki, by również wyrobić się z przeczytaniem przed premierą filmu, ale tak obrzydliwej okładki nie widziałem nigdy, więc zwyczajnie kupię też to nowe wydanie, tym bardziej że ukazuje się w serii, którą kolekcjonuję od dawna.

ocenił(a) film na 8
Mlodzik91

Fakt, okładka wyjątkowo dobitnie potwierdza, że nie należy oceniać niczego powierzchownie, bo można przeoczyć znajdujący się wewnątrz skarb.

ocenił(a) film na 9
Mlodzik91

okładka twarda stanowczo ładniejsza od poprzedniego wydania, ale jest też wersja z okładką filmową (miękka) i to tańsza, więc ja wybieram tę wersję :)

Frenchdude

A ja jestem rozdarta między skąpstwem a odrazą do filmowych okładek :)

LadyMovie

Ech, wy konformiści... :))) Ja pod koniec 2010 roku kupiłam sobie tę książkę za 14 zł w tym sklepie: http://czytajtanio.pl/
Nie czekajcie, aż coś stanie się popularne, szukajcie fajnych pozycji ZANIM zdobędą rozgłos.

ocenił(a) film na 8
ulalume

Niektóre pozycje są tak mało znane że bardzo ciężko je znaleźć ;) I wydawnictwa też nie pomagają, bo niektórych fajnych książek w polskim wydaniu po prostu nie ma :/ A szkoda, bo chciałoby się przeczytać "po naszemu" np. tomy 3-6 serii Nightrunner.
PS. Dołączam się do pytania - ma ktoś tego e-booka?

pawelecki96

Skoro nikt nie napisał że ma, to chyba po prostu taki ebook nie istnieje.
A od trzeciego tomu Nightrunner robi się trochę kontrowersyjny (przynajmniej dla niektórych), może dlatego nie tłumaczą.

ocenił(a) film na 8
piyoko

Mimo wszystko chętnie bym się zapoznał z pozostałymi książkami serii. A na "Atlas chmur" chyba trzeba będzie czekać do listopada na wznowienie i powędrować do księgarni po papierową wersję.

pawelecki96

Pawelec, rzecz w tym, że warto "znaleźć" coś zanim media każą Ci tego szukać. :)

ulalume

Problem w tym, że jeśli książka nie jest popularna, to trudniej się o niej dowiedzieć :) Ja pożyczyłam ją z biblioteki ze dwa czy trzy lata temu, ale zupełnie przez przypadek, nie słyszałam o niej wcześniej. Stwierdziłam wtedy, że skoro ją już przeczytałam, to nie ma sensu jej kupować, teraz żałuję, bo jednak chciałabym ją mieć. Ale trudno, przynajmniej kupię sobie wersję z ładniejszą okładką :)

ocenił(a) film na 8
ulalume

Oczywiście. Często jak nie mam co czytać to w necie szukam jakichś mało popularnych pozycji, tyle, że:
- jest ich masa, więc trudno wszystkie przeczytać i poznać każdą perełkę
- im mniej książka popularna, tym trudniej o jej egzemplarz (papierowy bądź elektroniczny - obojętnie)
Z szukaniem sobie książek rzadko czekam, aż media mi coś podsuną pod nos ;) Wyjątkiem jest właśnie "Atlas Chmur" i "Prestiż", którego też nigdzie nie mogę znaleźć :/

pawelecki96

"Prestiżu" moim zdaniem nawet nie warto szukać, książka nie za bardzo mi się podobała. Za to film jest świetny :)

ocenił(a) film na 8
piyoko

No ja właśnie ze względu na film chciałem przeczytać książkę :) Filmowy "Prestiż" bardzo mi się podobał, ale skoro mówisz, że książka już nie taka fajna to może sobie odpuszczę ;) A w każdym razie skupię się na jakichś innych pozycjach, a "Prestiż" przeczytam jak się gdzieś nawinie :p

pawelecki96

Ano widzisz, ja jestem takim małym PRAWIE molikiem książkowym, który wyszukuje po tanich księgarniach i antykwariatach ciekawych pozycji. Może to być książka nowa lub używana, popularna lub nieznana. Ważne, by mnie zaciekawiła. "Atlas chmur" zaintrygował mnie, choć już po zakupie stwierdziłam - "skanując" oczyma treść - iż nie jest to najłatwiejsza z lektur; wydała mi się na tyle dziwaczna, że odłożyłam ją na razie na półkę. Ale gdy wybierałam ją w Czytajtanio.pl, wygrała z paroma innymi książkami (musiałam dobrać do 200 zł, by mieć przesyłkę za darmo).

ulalume

poprawka: w pierwszym zdaniu powinno być: "ciekawe pozycje".

ocenił(a) film na 8
LadyMovie

Zawsze było trudno kupić tę książkę, co ciekawe (ta wersja: http://www.empik.com/atlas-chmur-mitchell-david,371962,ksiazka-p)
Na Allegro można trafić pojedyncze egzemplarze, ja skusiłam się na zakup z Amazona w oryginale - pierwszą i ostatnią historię dość ciężko się czyta ze względu na specyficzne słownictwo :)

Japonka

Link nie działa.

Japonka

Jeśli chodzi o kupowanie książek w oryginale, to bardzo polecam księgarnię internetową Book Depository. Książki są tam zwykle troszkę droższe niż na Amazonie (choć nie zawsze), ale za to wysyłka jest za darmo, bez limitu kwoty zamówienia.

LadyMovie

O, mata, ludziska:

http://allegro.pl/david-mitchell-atlas-chmur-okladka-filmowa-zapowie-i2721227943 .html

http://allegro.pl/david-mitchell-atlas-chmur-uczta-wyobrazni-zapowie-i2721214905 .html

:)

ulalume

Ale wysyłają po 12 listopada.

LadyMovie

http://www.publio.pl/atlas-chmur-david-mitchell,p68152.html

ocenił(a) film na 7
zorial

juz na moim Kindlu :)

pontyak

uuu, no to gratuluję, ja jeszcze nie mam, ale na pewno się skuszę :)

ocenił(a) film na 9
LadyMovie

Czy wy nie macie bibliotek w okolicy?

zariwa

a w bibliotekach pożyczają ebooki? :)

ocenił(a) film na 9
zorial

Oczywiście, że tak.

ocenił(a) film na 8
zariwa

chyba ty

ocenił(a) film na 9
Shedao_Shai

Nie, ja preferuję papier.

ocenił(a) film na 8
zariwa

nie

ocenił(a) film na 8
LadyMovie

jest na : http:// www. ebooks4you. pl /literatura /fantastyka /fantasy/ 4577-atlas-chmur.html