PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=324190}

Hannah Montana

2006 - 2011
5,4 23 tys. ocen
5,4 10 1 22704
5,2 9 krytyków
Hannah Montana
powrót do forum serialu Hannah Montana

Sądzę że jednak to racja, że Hannah Śmochtana szkodzil maluchom. Chodzi mi tutaj, głównie o sposób pokazania relacji w rodzinie Hanny. Mam nie odparte wrażenie, że serial próbuje nam wmówić, że dzieci bez uzdolnień artystycznych (czytaj.muzycznych) są gorsze. Widać to dokładnie. Ojciec rozpieszcza Hannę, pozwala jej na bardzo wiele. Sama Hanna jest słodka, urocza, popełnia błędy jak to dzieciak, ale jest wg tego co próbuje pokazać nam serial mądra. Natomiast nie mający uzdolnień wokalnych brat Śmochtany Jackson jest jej totalnym przeciwieństwem. Półmózgi, raczej niezbyt rozgarnięty, obleśny typek. W przeciwieństwie do siostry słabo się uczy i służy jako popychadło oraz niewolnik w barze, którego właścicielem jest rozwydrzony bogaty dzieciak Rico. Jest ciągle wykorzystywany, przymuszany przez ojca, pod groźbą szlabanów i innych kar, musi rezygnować z własnego wolnego czasu, aby pilnować młodszej, sławnej siostry. Można chwilami pomyśleć, że nikt nie liczy się z jego zdaniem oraz potrzebami. A kiedy sąsiad nazywa go największą zakałą swojej rodziny, postać Billyego Stewarta nie protestuje, dając potwierdzenie tym słowom. Wiadomo, dzieci lubią papugować i naśladować swoich ulubionych bohaterów z bajek czy filmów dla dzieci. I tak może być w tym wypadku, mogą zapragnąć mieć takie fajne życie jak Hannah i próbować odzwierciedlić tamtą rzeczywistość. Zwłaszcza rodzeństwa w których jedno z dzieci ma jakiś talent, mą być wg mnie narażone na negatywny wpływ tego serialu. Nie wiem. Może przesadzam, ale oglądając HM trudno nie odnieść podobnych spostrzeżeń. Nie wiem co wy o tym myślicie, moze faktycznie troche przegiełam z tą oceną ?

christinearron

Cysterna piwa się Tobie należy, wypowiedź apropo tego czegoś i tak zbyt łagodna ale chociaż na temat :) Przez takie filmy dzieciaki wyrastają na przemądrzałe i pyskate paszczury, których niestety jest plaga na całym świecie..

ocenił(a) serial na 1
jedrol8

których co drugie słowo to LOL i ŻAL

ocenił(a) serial na 2
christinearron

2 cysterny piwa, nie jedna :D
i to co piszesz, to prawda....
A co do ,,lol" i ,,żal" to używam tych słów, ale już bez przesady.....a HM powinni wywalić ! Chociaż nie wiem, co by wtedy zrobiła sobie ta część świata, co HM ubóstwia....

ocenił(a) serial na 2
KonAsica

Ja daję 3. Bo sama prawda jest tu napisana. Demoralizacja, demoralizację goni.

ocenił(a) serial na 5
wojciechcejrowski02

Kurczę to już 6 cystern piwka dla mnie hihi :) Chyba sama tego nie obrobię :) Ale dzięki za przyznanie racji.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

To ja dam, ale szlaneczkę.

Autorka postu ma sporo racji. Życie rodziny Miley, kręci się wokół niej i jej kariery. Chyba nawet specjalnie przeprowadzają się z Tenesee do Kaliforni , aby uwiarygodnić że Miley jest tak naprawdę tylko zwykłą nastolatką. Racja jest równierz w stosunku postaci ojca do Jacksona i Miley. Pomaga jej w nagraniach płyt, towarzyszy w trasach a Jackson zwykle z tego co zauważyłam siedzi w domu i jest przydatny, właśnie tak jak zauważyła christiearron, kiedy trzeba popilnować Miley. Pozatym, Billy Ray interesuje się czy Miley dobrze się uczy a Jacksonem jakoś tak niebardzo. Mogłabym jeszcze tak długo wymieniać. Ale dam szansę innym

christinearron

Moja siostra to ogląda widzę jak jej się sieczka robi z mózgu, ale nic nie mogę zrobić tłumacze jej, ale do niej to nie dociera, a rodzice maja to w dupie;/

ocenił(a) serial na 2
WielkaPustka

Masz cyfre+ ?
Jak tak, to wejdż w ustawienia (czy tam menu czy jak) i tam jest ustawienia blokowania kanałów :) I po sprawie. TYlko potem z pokoju swojej siostrze zabierz skakanki i inne rzeczy, bo po HM nigdy nie wiadomo....

Ale tak ogólnie-pomysł (SAM pomysł) serialu był dobry. Szkoda tylko, że taka obsada, i takie głupie żarty. No-i to co w/w...

ocenił(a) serial na 5
KonAsica

Czyli czasami opłaca się rozebrać serial na części pierwsze i przyjżeć się bliżej. :)

christinearron

Totalnie głupi serial,ale nie długo się kończy!

ocenił(a) serial na 5
friendsfan1

Mam nadzieję, że się zakończy. Chociaż po zobaczeniu, co prezentuje sobą "Taniec rządzi !", wolałabym aby jednak HM została.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

najbardziej demoralizujace z HM to jest to debilne poczucie humoru. naprawdę ogłupiający serial. robi z mózgu sieczkę.

ocenił(a) serial na 5
Astral_the_Shadow_Prayer

Hmmm, może masz rację. Ale ja sądzę, że najgorszy jest pokazany tam model rodziny. To, że wszystko kręci się wokół Miley i jej kariery a jej bart jest zepchnięty na margines rodziny.

christinearron

to jest najbardziej niebezpieczne dla małych dziewczynek które widzą w tej Hannie jakąś boginię...

ocenił(a) serial na 1
kathrina357

9/10? wtf?

ocenił(a) serial na 1
kathrina357

9/10=zdrajca

ocenił(a) serial na 5
napruto

Ktoś normalny, powyżej 13-tego roku życia, raczej nie daje 9/10 temu serialikowi.

ocenił(a) serial na 4
christinearron

Zgadzam się ze wszystkim co do joty ot co! Hannah Montana to najgorszy serial Disney Channel, pomysł serialu był nienajgorszy, ale spieprzyli go dając główną rolę tej całej Cyrus, która teraz dla małych dzieci jest postrzegana jak jakaś bogini. Dobrze że nie posiadam DC, więc moje młodsze rodzeństwo nie jest narażone na oglądanie tego syfu!

ocenił(a) serial na 2
Lola140392

Zgadzam się z tym co napisał christinearron.

Lola140392 oni nie tylko dali Cyrus role ale podobno specjalnie czekali 2 lata z rozpoczęciem produkcji Hanny Montany żeby Cyrus dorosła do roli ciekawe czemu ? czy nie było innych dziewczynek w wieku 14lat które coś potrafią ?
czy może wpłyną na ich decyzje fakt kim jest jej tatuś i ciocia ?

A tak w kwestii demoralizacji tego serialu to idealnie dobrali obsadę tatuś Miley ma nieślubnego syna w jej wieku z jakąś swoją fanką z którą przelotnie się zabawił a tu w serialu moralizuje jednego z chłopaków hanny odnośnie tego jak traktuje dziewczyny. Po prostu idealnie pasuje mu taka rola.

ocenił(a) serial na 4
Spicke

Taaa tautuś najlepszy... Myślał że będzie się pławił w forsie swojej sławnej córuni;p A jego przelotne romansiki teraz powoli wychodzą na jaw... Ciekawe jak będzie wyglądała jego "kariera" gdy media się do niego dobiorą. Ciekawe ile brudów jeszcze wynajdą? Od dawna wiedziałam że rodzinka Miley jest nienormalna;p

ocenił(a) serial na 5
Lola140392

Jego kariera juz się stacza. Dostał dwie Złote Maliny. Chyba niedługo okrzykną go, najgorszym aktorem w historii.

ocenił(a) serial na 4
christinearron

A on jest wogóle aktorem?? haha bo ja nie widzę w nim nawet namiastki aktora...;p Ahhh no tak przecież zagrał w tym przecudownym i przewybitnym serialiku "Hanna Fontanna"... No to rzeczywiście możemy go nazwać aktorem dekady...;pxD A tak na serio to ciekawa jestem jak długo potrwa rodzinna sielanka, gdyż słyszałam że drogi tatuś Miley wrócił do swojej żonki. Chyba widmo braku forsy tak na niego podziałało, bo kto by go utrzymywał??

ocenił(a) serial na 5
Lola140392

Podobno tworzył muzykę country. Nie wiedziałam, że coś takiego jest popularne w USA ?

ocenił(a) serial na 4
christinearron

Popularne, ale raczej w środowiskach wiejskich...:P Ja tam do muzyki country nic nie mam, ale tego pana nie słyszałam ani jednej piosenki i jakoś nie zamierzam tego zmieniać:D Jeszcze mam czego słuchać:D

ocenił(a) serial na 5
Lola140392

Chociaż z drugiej strony co do HM. Teraz w jej miejsce, emitowany jest "Shake it up - Taniec rządzi". I w porównaniu z nią, ten serial jest przerażająco tępy. Dlatego uważam, że ocena 1/10 dla HM z twojej strony to trochę za nisko.

ocenił(a) serial na 4
christinearron

Nie oglądałam ani jednego odcinka "Taniec rządzi" więc niestety nie mam porównania. A co do reszty seriali Disney Channel to za dobre(jak na ten gatunek) uważam "Powodzenia Charlie!" i "Nie ma to jak statek". "Czarodzieje z Warverly Place" z początku też nie byli tacy źli, ale teraz jest dla mnie przeraźliwie nudny. Hanny Montany od początku nie trawiłam, tak jak Sonny i innych takich. Niestety obecnie nie mam DC, więc nie wiem jaki jest "Shake it up", ale jak będę mieć okazję na pewno obejrzę. Na razie moja ocena to 1/10:p

Lola140392

Prawda, "Shake it up" to rzeczywiście niezła tragedia. Możliwe że kiedyś tam się rozkręci, ale w sumie to szczerze w to wątpię ;p Ale Hannah jest spoko (tak samo jak Charlie i "nie ma to jak hotel/statek";]), naprawdę nie kumam czego wszyscy się tak czepiają.

ocenił(a) serial na 5
Daedrot

Nie ma to jak statek jest kiepski. Bardziej podobał mi sie, Hotel. A Czrodzieje....ta sama żenada co Słoneczna Sonny.

ocenił(a) serial na 4
christinearron

Mnie się nie podobał 1 sezon statku, ale potem się rozkręcił. Więcej pomysłów na odcinki. Sonny i obecni Czarodzieje faktycznie żenada;p Ale Nie ma to jak hotel to rzeczywiście był najlepszy... Ale do drugiego sezonu, bo w 3 tylko parę odcinków mi się podobało.

ocenił(a) serial na 2
Lola140392

nie no genialna jesteś Lola aż płakać się chce.
ocena 1/10 dla "Shake it up - Taniec rządzi" choć sama przyznajesz że nie widziałaś. Ja też nie widziałem i dla tego nie oceniam.
wyjaśnij mi więc skąd wiesz że to takie dno?

użytkownik usunięty
christinearron

Faktycznie, ten serial jest beznadziejny.. Stąd się biorą dzieci "ja chce być sławna i mieszkać w Ameryce" :/ Po prostu aż nie chce mi się pisać ;D

ocenił(a) serial na 4

Napisałam że Hanna Montana jest dla mnie na 1/10. Na forum Shake it up nawet nie wchodziłam i nie oceniałam bo nie oglądałam, jak już wspomniałam. Ale faktycznie, tak sformułowałam komentarz że mogło się odebrać wrażenie że mówię o Taniec rządzi, więc za zmyłkę mi wybaczcie:)

ocenił(a) serial na 4
Lola140392

W Hannie Monanie jest takie specyficzne poczucie humoru, które pasuję dziewczynkom 7-11lat.
Przez HM dzieciaki sie z nią utożsamiają, co jest niestety złe, bo jak już wcześniej wspomniano pomysł na serial jest całkiem dobry, ale relacje w rodzinie i w szkole powinny być inaczej ukazane. A co do innych nowszych seriali Disney'a, mam wrażenie, że po wielkim hicie Hanny robią kolejne bzdurne seriale, o coraz bardziej idiotycznych tematach (patrz Taniec rządzi, Para królów itp.). A chodzi jak zwykle o pieniądze, miliony sprzedanych gadżetów : /

ocenił(a) serial na 4
domdom19

Po wielkim fenomenie Hanny Montany teraz chcą po prostu znaleźć kolejne nowe megagwiazdki, które wypromują i zarobią sobie na nich... Taka prawda:/

ocenił(a) serial na 2
Lola140392

faktycznie musiałem źle zrozumieć przepraszam Lola140392

christinearron

Na co dzień żłopiesz borwar i wchodzisz na forum Hanna Montana wypisywać jaki to kiepski serial, chyba coś z tobą człowieku nie tak...

użytkownik usunięty
christinearron

Moim zdaniem 1 i 2 seria była fajna, natomiast 3 była o wiele gorsza, ponieważ miała 16 lat, a ubierają ją dziecinniej niż w poprzednich, a jeśli chodzi o 4 serię to Hannostrofa. Najgorsza i najnudniejsza. Niby sitcom komediowy, a 4 seria to cały dramat.

christinearron

to 3 forum o montanie na jakie wszedłem i ogólnie ciesze się że większośc "forumowiczów" ma zdrowe podejście do Montany. I tutaj apel do polskich matek: jeśli macie cyfre+, to łapcie za pilot i zablokujcie Disney Channel i Disney XD przynajmniej dopóki nie wyczytacie w programie, że puszczają którąś z klasyk Disneya np. Lion King ( choć wątpię, żeby chcieli pokazać PRAWDZIWĄ bajkę w dzisiejszych czasach). Ja sam nie jestem ojcem, jestem jedynie nastolatkiem, który jednak widzi jakie "bajki" dzieci oglądają i jaki jest tego skutek.

użytkownik usunięty
barto_996

Nie przesadzaj puszczają w soboty i niedziele czasami bajki.

ocenił(a) serial na 5

Ja nie zablokuję DC, bo mimo wszystko lecą tam jakieś fajne bajki <czytaj...Fineasz i Ferb>

ocenił(a) serial na 5
barto_996

W sumie to na Disney są jakieś tam fajne bajki, ale to rzadkość większość to plastikowe komedie o tempych nastolatkach, które.....z przykrością to stwierdzam.......są poziom niżej od Hanny Śmietany.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

Mnie najbardziej denerwuje, że taki serial może nieźle zmanipulować i zamydlić oczy nastolatkom i to płci męskiej. Na stronce "Czarodzieji z Waverly Place" natrafiłem na post w którym jeden z użytkowników uważa HM i Czarodzieji za identyczne seriale.

http://www.filmweb.pl/serial/Czarodzieje+z+Waverly+Place-2007-371920/discussion/ Dwa+takie+same+seriale,1325856

Zwróćcie uwagę na pierwszą odpowiedź użytkownika Kazik chan. Przeczytajcie uważniej zdanie odnośnie Jacksona. Jego post pokazuje dobitnie, jak takie seriale manipulują dzieciakami.

ocenił(a) serial na 6
christinearron

Wydaje mi się, że Jackson ogólnie jest przedstawiony jako głupek. Często ten serial robi z ludzi pośmiewisko.

ocenił(a) serial na 5
ParanormalVampire

Zwłaszcza z ludzi nie majacych uzdolnień artystycznych. Zauważyłeś to?

christinearron

Autorka postu ma rację. Ogółem w tego typu serialach zawsze znajdą się np. 'modnisie', marudne, bogate i wypieszczone dziewczynki, które najczęściej 'dokuczają' głównym bohaterkom (w HM - Amber i Ashley). No a propos tych głównych bohaterek to prawie zawsze zdarza się też, że mają braci głupich lub 'wielce' inteligentnych. Akurat w przypadku HM tą rolę ma Jackson, który należy do tych głupszych. I tu jest właśnie racja, że tata czasami faworyzuje Miley, chociaż nie powiedziałabym, że ciągle;-( Są momenty, w których daje jej do zrozumienia, że przegina i ją karze. No, ale to nie następuje zbyt często:-) No i ten talent muzyczny... To jest fakt... Często zdarza się, że z rodzeństwa bardziej rozpieszcza się to utalentowane dziecko;-( No i na koniec. Dużo jest komentarzy, w których krytykuje się HM, że jest to bajeczka bez ładu i składu. Ale muszę się przyznać, że czasami lubię ją sobie obejrzeć, można się pośmiać;-) Chociaż prawdą jest, że 1 i 2 sezon był dużo lepszy od 3 i 4. Łatwiej się jakby je oglądało. Ale ogólnie w HM często następują momenty, które mogą mieć zły wpływ na dzieci. Moja siostra bardzo często to ogląda i to po niej widać;-(

ocenił(a) serial na 5
_AsIuLkA_

Naprawdę śmiesznych momentów jest niestety niewiele. Wszystko ograniczało się do miny karpia głównej bohaterki.

christinearron

Niestety tak;-(

ocenił(a) serial na 6
_AsIuLkA_

Te filmy to takie nieco zabawne ogłupiacze.

ocenił(a) serial na 5
ParanormalVampire

Więcej w nim ogłupienia, niż śmiechu.