Muszę powiedzieć że nie spotkałem jeszcze filmu którego druga część była lepsza od pierwszej. Oczywiście pierwsza również mi się bardzo podobała tylko ludzie strasznie narzekali że ,,długo się zaczyna'' tutaj od samego początku wstęp zapowiadał dobrą akcję, co prawda trochę się obawiałem po scenie z sekcją tego Niemca że już do końca będzie taka masakra lecz miło się zaskoczyłem, bardzo fajny scenariusz, był klimat drogi, pustkowia, były auta, były Ciężarówki, było do myślenia i można było kombinować do będzie dalej i dlaczego bohater zrobił tak a nie inaczej. Scena w której facet próbuje się ,,zaprzyjaźnić'' z oprawcą mnie totalnie zaskoczyła zacząłem sie zastanawiać co gość zrobi jak na to zareaguje. No i definitywnie wyjaśniło się to co w pierwszej części było nie do końca jasne dlaczego zabijał ? nienawidził turystów i chyba tyle albo aż tyle. Przydałby się w Europie teraz robiłby porządek z tą falą imigrantów :D
Podsumowując POLECAM !! Oglądajcie warto, podobno ma być trójka jak będzie znowu lepsza to ja nie mogę :D chociaż teraz to już pewnie przekombinują.